Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Το 54% των Ελλήνων «πνίγεται» από τα δάνεια

 Α. ΚΟΥΓΙΑΝΝΟΥ από τον adesmeyto.gr

Το 54% των Ελλήνων αντιμετωπίζει συνεχώς δυσκολίες στην εξόφληση λογαριασμών του νοικοκυριού και υποχρεώσεων καταναλωτικής πίστης, ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι μόνο 20%. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Κ. Πουπάκη. Ειδικότερα, τα στοιχεία που δίνει η Κομισιόν στην απάντησή της αναδεικνύουν τη...
σημαντική οικονομική πίεση που αισθάνονται πλέον τα ελληνικά νοικοκυριά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σύμφωνα με αυτά, το 54% των Ελλήνων αντιμετωπίζουν συνεχώς δυσκολίες εξόφλησης λογαριασμών και των υποχρεώσεων σε θέματα καταναλωτικής πίστης, ενώ μόνο το 22% δήλωσαν ότι είχαν μόνο περιστασιακές δυσκολίες στην εξόφληση των λογαριασμών του νοικοκυριού. Επίσης, το 40% των Ελλήνων δήλωσαν ότι αγωνίζονταν συνεχώς να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς του νοικοκυριού και τις υποχρεώσεις τους σε θέματα πίστης, ενώ το 14% παραδέχονται ότι είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και καθυστερούσαν μερικές ή πολλές πληρωμές, τη στιγμή που ο κοινοτικός όρος είναι μόνο 5%.
Αφορμή για την ερώτηση του κ. Πουπάκη αποτέλεσαν πρακτικές εταιρειών ενημέρωσης και διαπραγμάτευσης για ληξιπρόθεσμες οφειλές εις βάρος των αρχών προστασίας του καταναλωτή, για το οποίο ωστόσο η Κομισιόν νίπτει τας χείρας της, λέγοντας ότι η λειτουργία τους, ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζονται με τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των μεθόδων πληρωμής, ρυθμίζονται σε επίπεδο κρατών μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου