Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Το τελευταίο δώρο των δημοσίων

Επιστρέφουν ξανά από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, τα σενάρια περί μη καταβολής επιδομάτων δώρων στους δημοσίους υπαλλήλους (500 ευρώ τα Χριστούγεννα και από 250 ευρώ Πάσχα και καλοκαίρι). Πρόκειται για μια σκέψη η οποία...
είχε γίνει και παλαιότερα, αλλά είχε αποκλεισθεί ως μέτρο ύστατης ανάγκης. Φαίνεται όμως ότι αυτή η ώρα πλησιάζει.

Από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, βεβαίως, διαψεύδουν την είδηση, ωστόσο η στάση τους αυτή τη φορά είναι λιγότερη κατηγορηματική σε σχέση με όλες τις προηγούμενες. Σε κάθε περίπτωση, αν τελικώς η απόφαση εφαρμοσθεί, δεν θα ισχύσει από το δώρο του Πάσχα, μια και η εποχή για την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος έχει σχεδόν φτάσει.

Οπότε θα κρινόταν εξαιρετικά άδικο να γίνει τώρα μια τέτοια κίνηση.

Ωστόσο, δεν αργεί το καλοκαίρι, όταν καταβάλλεται το επίδομα της άδειας ή τα Χριστούγεννα, οπότε καταβάλλεται το δώρο εκείνης της περιόδου. Αυτή η τελευταία περίπτωση θεωρείται ότι είναι και η πιο πιθανή για να εφαρμσοθεί στην πράξη μια τέτοια απόφαση, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιστορική.

Προς το παρόν, πάντως, όπως προαναφέρθηκε από την κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνουν  την είδηση, η οποία όμως εξακολουθεί να "αιωρείται" και κατά συνέπεια, να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή.

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου