Τρίτη 5 Απριλίου 2011

«Σε λίγο οι Ελληνες θα ανοίξουν μαντίλι για να ζητιανεύουν»

Σκληρή απάντηση στις τουλάχιστον προκλητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης κ. Μπουλέντ Αρίντς έδωσαν χθες η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κ. Γ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι «στερείται αλήθειας και σοβαρότητας» η ομιλία του Τούρκου αξιωματούχου, ο οποίος...
παρέβλεψε ότι σημαντικό ποσοστό του λαού του ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και μέσα σε άθλιες συνθήκες, και προτίμησε να ασχοληθεί και να διαστρεβλώσει κατά τρόπο ανοίκειο την οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας, λέγοντας ότι «σε λίγο οι Ελληνες θα ανοίξουν μαντίλι για να ζητιανεύουν». «Η άποψη του κ. Αρίντς» -επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- «εικάζουμε ότι δεν αποτελεί θέση της τουρκικής κυβέρνησης, διότι στερείται αλήθειας και σοβαρότητας».

«Σε λίγο οι Ελληνες θα ανοίξουν μαντίλι για να ζητιανεύουν»

Ο κ. Γ. Μιχελάκης, αφού χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Αρίντς «ιταμή πρόκληση», πρόσθεσε: «Ας γνωρίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι καμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος ανώτατος αξιωματούχος στην ίδια ομιλία προχώρησε σε μια ιδιότυπη οικονομική ανάλυση (!) των δεδομένων στην Ελλάδα, λέγοντας ότι το εξωτερικό χρέος της χώρας μας «έχει ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, ότι η παραγωγή σε όλα τα ελληνικά εργοστάσια έχει σταματήσει και ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται να τα αγοράσει».

Για την Τουρκία παρουσίασε μια... ειδυλλιακή εικόνα, τονίζοντας ότι είναι μία από τις πέντε κορυφαίες χώρες του κόσμου με ρυθμό ανάπτυξης 9%.

πηγή-ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου