Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ ζητά στιγμιότυπα από τις ζωές των άλλων

Την κινηματογραφική καταγραφή ενός 24ώρου μέσα από τα μάτια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχει στα σκαριά ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ σε συνεργασία με το Youtube. H ταινία «Ζωή σε μια Μέρα» θα βασιστεί στα βίντεο κυβερνοναυτών που καλούνται να φιλμάρουν στιγμιότυπα από τη ζωή τους 24 Ιουλίου και να τα μοιραστούν στο Youtube...
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης των ταινιών Blade Runner, ο Μονομάχος και Θέλμα και Λουΐζ θα συνεργαστεί με τον Κέβιν Μακ Ντόναλντ (Ο Τελευταίος βασιλιάς της Σκωτίας).

Για μια «ιστορική κινηματογραφική εμπειρία που έχει στόχο να καταγράψει ως τεκμήριο μία ημέρα μέσα από τα μάτια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» κάνει λόγο η Google.

Η ημέρα που επελέγη για την εμπειρία αυτή θα είναι η 24η Ιουλίου.

«Έχετε 24 ώρες για να καταγράψετε ένα στιγμιότυπο της ζωής σας με την κάμερα» εξηγεί το YouTube στο δικτυακό του τόπο.

«Μπορείτε να κινηματογραφήσετε το συνηθισμένο-την ανατολή του ηλίου, τη διαδρομή για τη μετάβαση στην εργασία σας, έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην γειτονιά ή το εξαιρετικό: τα πρώτα βήματα ενός παιδιού, την αντίδρασή σας στο θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, ακόμα και
ένα γάμο» αναφέρει.

Ο Κέβιν Μακ Ντόναλντ θα είναι υπεύθυνος για το μοντάζ και η μεγάλου μήκους ταινία που θα προκύψει, η οποία θα είναι παραγωγή του Ρίντλει Σκοτ, θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance τον ερχόμενο Ιανουάριο στο Park City της Γιούτας των ΗΠΑ.

Όλοι οι χρήστες των οποίων τα βίντεο θα επιλεγούν θα αναφερθούν ως συν-σκηνοθέτες, και 20 από αυτούς θα παραστούν στην πρεμιέρα.

Τα βίντεο θα πρέπει να αναρτηθούν στο YouTube πριν από τις 31 Ιουλίου.

πηγή-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου