Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Κερδίστε χρήματα από τις φωτογραφίες που «ανεβάζετε» στο Ίντερνετ

Τη δυνατότητα να κερδίζουν χρήματα από τις φωτογραφίες που «ανεβάζουν» στο Διαδίκτυο θα έχουν, στο εξής, 40 εκατομμύρια χρήστες του Παγκόσμιου Ιστού. Με τη συμφωνία που υπέγραψαν το Flickr και το φωτογραφικό πρακτορείο Getty Images, εκατομμύρια απλοί χρήστες του Διαδικτύου αντιμετωπίζονται ως δυνητικά «επαγγελματίες» και αποκτούν «εμπορική υπόσταση»...


Το Flickr είναι η μεγαλύτερη «online» βιβλιοθήκη φωτογραφιών. Τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια εικόνες είναι σήμερα αναρτημένες στην ιστοσελίδα, ενώ κάθε λεπτό «ανεβαίνουν» χιλιάδες νέες φωτογραφίες από τους 40 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες της.

Τα μέλη αυτής της φωτογραφικής κοινότητας μπορούν να γίνουν πλουσιότερα. Η συμφωνία των δύο φωτογραφικών «κολοσσών» προβλέπει ότι το Getty Images θα μπορεί να αντλεί υλικό από ολόκληρη την φωτογραφική βάση δεδομένων του Flickr.

Οι πάσης φύσεως φωτογραφίες που έχουν «ανεβάσει» απλοί πολίτες, θα μπορούν να αξιοποιηθούν από το αμερικανικό φωτογραφικό πρακτορείο, με την άδεια των ιδιοκτητών τους και, φυσικά, με το αζημίωτο.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ - http://kala-nea.gr/?p=5363

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου