Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Το ΣΔΟΕ δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές

Μετά τη βεβαίωση προστίμων ύψους σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ κατά το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου του 2010, το ΣΔΟΕ φέρεται έτοιμο να προχωρήσει σε σαρωτικούς ελέγχους σε κάθε πιθανή πηγή φοροδιαφυγής, βάζοντας στο «στόχαστρο» νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε τουριστικούς προορισμούς, γιατρούς, συμβολαιογράφους, ιδιοκτήτες υπεράκτιων εταιρειών (offshore) και ιδιοκτήτες ακινήτων με πισίνες που δεν τις έχουν δηλώσει.


Ακόμα, εντατικοί έλεγχοι ξεκινάνε σε δραστηριότητες που θεωρούνται ότι ανήκουν στην κατηγορία «υψηλής επικινδυνότητας», όσον αφορά στην έκδοση εικονικών τιμολογίων, μπαίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα στο «στόχαστρο» του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Στόχος των παραγόντων του υπουργείου είναι να περιορίσουν τη φοροδιαφυγή με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια που βρίσκεται σε έξαρση, με αποτέλεσμα το δημόσιο να ζημιώνεται αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, το Σώμα, σε συνεργασία και με άλλα υπουργεία, προχωρά σε ελέγχους για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ αγροτικών προϊόντων και ελέγχους σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, υποθέσεις παραεμπορίου, λαθρεμπορίου προϊόντων καπνού και εμπορίου ναρκωτικών, συνταγογραφήσεις ιατρών, φαρμακαποθήκες και φαρμακεία για συνταγές που εκτελούνται σε βάρος ασφαλιστικών τα- μείων, προμήθειες δημόσιων νοσοκομείων αναλώσιμων, χειρουργικών και ορθοπεδικών υλικών, παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, θυγατρικές εταιρείες του ΟΣΕ, ακόμα και προμήθειες φρεγατών και υποβρυχίων.

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου