Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Γερουλάνος: Ελάτε για διακοπές και αν δεν φύγετε θα σας αποζημιώσουμε!

Η Ελλάδα εγγυάται ότι θα πληρώσει τα έξοδα των τουριστών που θα αναγκαστούν να παραμείνουν στην χώρα πέρα των καθορισμένων διακοπών τους εξαιτίας των απεργιών αλλά ακόμα και εξαιτίας των φυσικών καταστροφών, όπως το ηφαίστειο της Ισλανδίας, δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του BBC υπό τον τίτλο “Greece to pay costs for stranded tourists”...
Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, η προσφορά αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Ελλάδας να βελτιώσει την εικόνα της η οποία έχει διαβρωθεί από τις απεργίες και τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης. Ο τουρισμός στην χώρα αποτελεί περίπου το 20% του εθνικού εισοδήματος, τονίζει το BBC, όμως οι κρατήσεις έχουν σημειώσει πτώση περίπου κατά 10% σύμφωνα με τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας.

Οι απεργίες συνεχίζονται αν και σε μικρότερο βαθμό, υπογραμμίζει το ρεπορτάζ ενώ αναφέρεται και στις επιπτώσεις που είχε το ηφαίστειο της Ισλανδίας στον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με τις δηλώσεις Γερουλάνου, ο ελληνικός τουρισμός παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης αν και επισήμανε ότι είναι ακόμα νωρίς για να υπάρξει μία ακριβής αξιολόγηση.

Σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου τόνισε: Τα νούμερα στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο απογοητευτικά όσο ήταν κατά τις πρώτες ακυρώσεις. Μερικοί προορισμοί πλήττονται πάρα πολύ εξαιτίας της κρίσης αλλά άλλοι τα πάνε πολύ καλύτερα από πριν». Τέλος, ο Έλληνας Υπουργός, αποκάλυψε έναν νέο διαδικτυακό οδηγό για τη διαφήμιση της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό.

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου