Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Tα απίστευτα 800 της Ferrari

Της Πόπης Παπαμιχαήλ από το zougla.gr

Η Ferrari στο grand prix Τουρκίας, αυτό το Σαββατοκύριακο, θα γιορτάσει τον 800ό της αγώνα στην F1.

Ασύλληπτος αριθμός για αγωνιστική ομάδα. Οι Ιταλοί είναι οι μόνοι που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 από τη γέννησή του μέχρι σήμερα χωρίς διακοπή. Η Ferrari στο 800ό αγώνα στην Πόλη θα έχει έναν ειδικά για τον λόγο αυτόν λογότυπο στο κάλυμμα του κινητήρα της F10, στα μονοθέσια και των δυο οδηγών της...
O Πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, είπε:. «Οκτακόσια Grand Prix στη F1 είναι ένα ορόσημο για τη Ferrari. Είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει με ικανοποίηση και περηφάνια. Θέλω να μοιραστώ την χαρά μας για την επιτυχία αυτή με όλους τους οδηγούς που έχουν οδηγήσει τα μονοθέσιά μας και με όλους τους φίλους μας. Είναι ωραίο να κοιτάς πίσω και να βλέπεις τι έχουμε επιτύχει μαζί, γνωρίζοντας ότι αποτελούμε μέρος μιας ιστορίας της οποίας δεν υπάρχει όμοιά της».

Η ομάδα της Ferrari κατέχει όλα τα μεγάλα ρεκόρ της Formula 1 έχοντας: 15 Πρωταθλήματα οδηγών, 16 κατασκευαστών, 211 νίκες, 632 τερματισμούς στο βάθρο, 203 pole position, και 221 ταχύτερους γύρους.

Για τα 800 grand prix της Ferrari θα πρέπει να φουσκώνουμε και εμείς με περηφάνια, αφού τα τελευταία χρόνια υπάρχει σοβαρή ελληνική συμμετοχή στην ιστορία της ιταλικής ομάδας. Ο Νικόλας Τομπάζης τιμά τα ελληνικά χρώματα με την παρουσία του στην κόκκινη ομάδα ως αρχισχεδιαστής του κόκκινου μονοθεσίου. Έτσι νιώθουμε και εμείς τη Ferrari λίγο… ελληνική! Δεν θα ευχηθούμε να τα χιλιάσει, γιατί τα πλησιάζει, όμως το «χιλιόχρονη» θα ήταν η ευχή που ταιριάζει στους κόκκινους με τους χιλιάδες φίλους σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου