Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Αυξήσεις μισθών για την αποτροπή αυτοκτονιών στην Foxconn

Τη δυνατότητα αύξησης των μισθών των υπαλλήλων της στην «Foxconn» εξετάζει η ταϊβανέζικη εταιρεία «Hon Hai», με σκοπό να περιορίσει τις αυτοκτονίες των εργαζομένων. Τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι της «Foxconn», που κατασκευάζει το iPhone της Apple, έχουν αυτοκτονήσει από την αρχή του χρόνου, ενώ χθες έγινε μία απόπειρα αυτοκτονίας, σύμφωνα με το πρακτορείο «Νέα Κίνα»...
Ο εκπρόσωπος της «Hon Hai», Έντμουντ Ντινγκ, δήλωσε ότι η αύξηση αποδοχών των υπαλλήλων της εταιρείας στην Κίνα σχεδιάζεται εδώ και καιρό, ωστόσο, δε διευκρίνισε πότε θα γίνει η αύξηση των αποδοχών.

Οι αυτοκτονίες εργαζομένων έχουν φέρει στο προσκήνιο το θέμα των εργασιακών πρακτικών της Foxconn, που μεταξύ των πελατών της είναι εταιρείες -κολοσσοί της υψηλής τεχνολογίας, όπως η Dell, η Hewlett Packard και η Sony Ericsson.

Η Apple και άλλοι πελάτες της ταϊβανέζικης εταιρείας ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τις συνθήκες εργασίας στη Foxconn, που απασχολεί περίπου 420.000 υπαλλήλους στο Σεντζέν και έχει δεχθεί επικρίσεις για τις πρακτικές που ακολουθεί έναντι των εργαζομένων.


πηγή-zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου