Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Μεγάλες εξαγγελίες, μικρό αποτέλεσμα

Επτά μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, στα συρτάρια μένουν πολλές από τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός, όπως η μείωση του δημόσιου τομέα, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η απελευθέρωση επαγγελμάτων κτλ. Από μια πρόχειρη καταγραφή στις μειώσεις δαπανών προκύπτει πως...
αυτές έγιναν κυρίως από τη συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων και όχι γιατί το κράτος έκλεισε τις χιλιάδες μαύρες τρύπες.

Την ίδια ώρα και ενώ ο μεγάλος ασθενής στη χώρα είναι ο δημόσιος τομέας, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτεθεί στα έσοδα του ιδιωτικού τομέα ο οποίος δεν παράγει ελλείμματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιβολή φόρου 20% στη διαφημιστική δαπάνη σε μια αγορά που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι η επιστροφή του ειδικού φόρου θα φέρει μείωση της διαφημιστικής δαπάνης και λιγότερα έσοδα και στα ταμεία του κράτους.

Την ώρα που η κρατική τηλεόραση ανεξέλεγκτη συνεχίζει την σπατάλη σε περίοδο κρίσης, έχοντας βέβαια ως προίκα το ανταποδοτικό τέλος. Παρά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού πως στην κρατική τηλεόραση υπάρχει μείωση δαπανών κάτι τέτοιο δεν καταγράφεται.

πηγή-skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου