Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η φοροδιαφυγή και πάλι στο στόχαστρο της κυβέρνησης

Μαζική επίθεση στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής φέρεται να ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, συνεχίζοντας τη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων αποκρύπτουν εισοδήματα. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν λίστες με ονόματα «επώνυμων» φοροφυγάδων όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με τους γιατρούς του Κολωνακίου...
Στο στόχαστρο έχουν μπει, μεταξύ άλλων, γνωστοί δικηγόροι, ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, καλλιτέχνες και σχεδιαστές. Το θέμα κυριαρχεί και στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Κυριακής.

Σε δημοσίευμα του "Έθνους της Κυριακής" με τίτλο "οι μαύρες λίστες με τα βαριά ονόματα της φοροδιαφυγής" αναφέρεται, ειδικότερα, ότι "εντυπωσιακά αποτελέσματα δείχνει να αποδίδει η έρευνα των Αρχών για τον εντοπισμό των φυσικών προσώπων και όχι μόνο που συστηματικά φοροδιαφεύγουν. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες εμπλέκουν διάσημους συμπολίτες μας... υπεράνω πάσης υποψίας σε μια σειρά από φορολογικές παραβάσεις. Τις επόμενες μέρες οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν ως ύποπτοι για να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις".

Στην εφημερίδα VETO αναφέρεται, ακόμη, ότι "ανοίγουν τώρα οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί. 9 φίρμες στο σκαμνί του ΣΔΟΕ". Η εφημερίδα γράφει: "σε άνοιγμα λογαριασμών και σαρωτικό φορολογικό έλεγχο γνωστών καλλιτεχνών στο χώρο του τραγουδιού προχωρά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος".

πηγή-capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου