Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Τα λεφτά του ΕΣΠΑ δεν φτάνουν για όλους

Με αποκλεισμό από τις επιδοτήσεις του προγράμματος ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, που αφορά τους κλάδους του εμπορίου, της μεταποίησης, του τουρισμού και των υπηρεσιών, κινδυνεύει η πλειονότητα των επιχειρήσεων που υπέβαλαν σχετική αίτηση. Η μείωση του προϋπολογισμού της δράσης από το 1,05 δισ. ευρώ στα 500 εκατ. ευρώ έχει περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες...
λήψης ενίσχυσης για χιλιάδες επιχειρηματίες στερώντας από την αγορά ένα σημαντικό ύψος κεφαλαίων σε μια περίοδο που κάθε αναπτυξιακή δράση κρίνεται απαραίτητη.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τράπεζες, περίπου 43.000 επιχειρήσεις ζητούν για την υλοποίηση των επενδύσεών τους το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ με τον αρχικό προϋπολογισμό περί τις 18.000-19.000 εταιρείες θα ελάμβαναν επιχορήγηση, σήμερα ο αριθμός αυτός πέφτει τουλάχιστον στο μισό, ενώ σε ορισμένες περιφέρειες, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, το ποσοστό επιτυχίας μπορεί να υποχωρήσει ακόμη και κάτω από το 5%. Στους πίνακες που δημοσιεύει σήμερα «Το Βήμα» παρουσιάζονται οι πρώτες εκτιμήσεις για το πού θα διαμορφωθούν οι βάσεις για την εξασφάλιση της επιδότησης.

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου