Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η κρίση, κρίση και το Μουντιάλ, Μουντιάλ

Της Λινας Γιανναρου από την kathimerini.gr

Πάμε Μουντιάλ; Ναι, κάποιοι ήδη ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους. Παρά την κρίση, τη γενική κατήφεια και ανασφάλεια για το τι θα φέρει το αύριο, τουλάχιστον 3.000 Ελληνες έχουν αγοράσει τα εισιτήριά τους και πρόκειται να ταξιδέψουν ώς τη Νότια Αφρική, προκειμένου να σταθούν στο πλευρό της Εθνικής μας. «Η κρίση, κρίση, αλλά και η μπάλα, μπάλα», όπως λέει ένας εξ αυτών. «Χάνεται το Ελλάδα-Αργεντινή;»...
Ως χορηγός της ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η εταιρεία Travel Plan διατηρεί τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τη διάθεση εισιτηρίων για τους αγώνες. Οπως αναφέρουν στην «Κ» υπεύθυνοι της εταιρείας, συνολικά έχουν πωληθεί 2.500 πακέτα, τα οποία περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή και εισιτήρια για τους αγώνες (η Travel Plan «στέλνει» τους φιλάθλους στην «ελληνική κερκίδα»). Τα προγράμματα που διατίθενται ξεκινούν από 2.090 ευρώ (τέσσερις ημέρες) και φθάνουν τα 3.500 ευρώ για 11 ημέρες (σ.σ. στις τιμές αυτές δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων, περίπου 170 ευρώ, και τα εισιτήρια για τους αγώνες, που κυμαίνονται από 80 έως 150 ευρώ).

Από την εταιρεία εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κοινού στα ταξιδιωτικά πακέτα, εν καιρώ κρίσης. Για πρώτη φορά πάντως γίνονται τέτοιες «ευκολίες» στην πληρωμή, δηλαδή δίνεται η δυνατότητα στους φιλάθλους να εξοφλήσουν το ποσό μέχρι και σε 12 άτοκες δόσεις των 175 ευρώ τον μήνα και χωρίς προκαταβολή. «Αναπροσαρμοστήκαμε στην κρίση» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος. «Και τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά». Από την πλευρά τους, τα μέλη του «Γαλανόλευκου Φάρου», του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων της Εθνικής Ελλάδος, μέσω του οποίου θα ταξιδέψουν στη Ν. Αφρική επιπλέον 500 Ελληνες, μπορεί να μην έκαναν «ευκολίες πληρωμής», αλλά εξασφάλισαν πολύ φθηνές τιμές, καθώς προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους 15νθήμερες «Μουντιαλικές» εκδρομές στην τιμή των 3.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών εισιτηρίων, εισιτηρίων για τα ματς, διαμονής, σίτισης, ξενάγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου