Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Το πρόσωπο πίσω από το «διαδηλωτή» της χρονιάς του ΤΙΜΕ


Στην  25χρονη Σάρα Μέισον ανήκει το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από ένα μαντήλι στο εξώφυλλο του περιοδικού ΤΙΜΕ, συμβολίζοντας τους διαδηλωτές  όλου του κόσμου από την πλατεία Ταχρίρ και την Αθήνα ως το Occupy Wall Street στη Νέα Υόρκη. 
Η 25χρονη εργάζεται σε γκαλερί και είναι μέλος του κινήματος Occupy L.A.

Σύμφωνα με το tovima.gr ο φωτογράφος Τεντ Σόκι εντυπωσιάστηκε από τον χαρακτηριστικό κίτρινο μάλλινο σκούφο της κοπέλας, το απείθαρχο βλέμμα της και το μαντίλι (που στην πραγματικότητα έγραφε 99%, το σύνθημα των «Αγανακτισμένων»). Στη συνέχεια, ο Σέπαρντ Φέιρι, καλλιτέχνης street art επεξεργάστηκε τη φωτογραφία που μπήκε τελικά στο εξώφυλλο του Time με τα πρόσωπα της χρονιάς.

Η 25χρονη Σάρα Μέισον κρύφτηκε μετά την εμφάνιση της φωτογραφίας της στο εξώφυλλο του περιοδικού. Παρά τη διεθνή απήχηση του περιοδικού, η ίδια δηλώνει: «Αυτό δεν αφορά προσωπικά εμένα, αλλά τη γενιά μου». «Πιστεύω ότι το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» ανέδειξε το γεγονός πως οι φοιτητές κάνουν μια επένδυση στη μόρφωσή τους και κατόπιν βγαίνουν στον πραγματικό κόσμο και διαπιστώνουν ότι η επένδυση αυτή είναι στην ουσία άχρηστη» λέει.

Πηγή-lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου