Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

HΠΑ: Έτοιμες για διεξαγωγή πολέμου στον κυβερνοχώρο


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χτίζει το δικό της «κλιμακωτό μοντέλο » στο διαδίκτυο ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη διεξαγωγή πολέμου στον κυβερνοχώρο. Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας επενδύει εκατομμύρια δολάρια για την...
αντιμετώπιση της διαδικτυακής απειλής.

Περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολλάρια έχουν διατεθεί ως τώρα από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας για την ανάπτυξη ειδικών τεχνολογιών στο διαδίκτυο.

Πολλές οργανώσεις, περιλαμβανομένης και την εταιρείας παραγωγής στρατιωτικού υλικού «Locheed Martin», εργάζονται πάνω σε πρωτότυπα «εικονικών πεδίων βολής».

Το σύστημα θα επιτρέψει στους ερευνητές να προσομοιώσουν τις επιθέσεις από ξένες δυνάμεις και από τους χάκερς που δουν στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Ένα από τα προτεινόμενα μοντέλα θα επιλεγεί ώστε να λειτουργήσει στο τέλος του χρόνου.

Όταν το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο, θα λειτουργεί ως ένα πεδίο δοκιμών για τις αμυντικές και ενδεχομένως επιθετικές τεχνολογίες όπως τα συστήματα προστασίας δικτύου.

Έχοντας ένα ελεγχόμενο mini-internet, θα είναι εύκολο για τους ερευνητές να πραγματοποιήσουν πειράματα «σε ημέρες και όχι εβδομάδες όπως τώρα» ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αμυντικών ερευνών των ΗΠΑ, Eric Mazzacone, στο πρακτορείο «Reuters».

Οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει σταδιακά την χρηματοδότησή τους για έργα που αφορούν την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το 2008, ο αμερικανικός στρατός ήταν το θύμα μιας σοβαρής διαδικτυακής επίθεσης, όταν μέρος του δικτύου του μολύνθηκε με έναν ιό (worm), γνωστό ως agent.btz.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, το Μάιο του 2009, ανακοίνωσε πως η διαδικτυακή απειλή είναι μία από τις πιο σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Από τότε, η κυβέρνηση Ομπάμα υποστηρίζει ότι έχουν γίνει κι άλλες απόπειρες επιθέσεων που προέρχονται από το εξωτερικό.

Στις αρχές του μήνα το Πεντάγωνο δήλωσε πως σχεδιαζει να δημοσιεύσει τις προτάσεις του για την κατηγοριοποίηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο ως πράξεις πολέμου.

Πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου