Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Παρέλαση αστέρων και ροκ χοροί

Ντέμη Αυλωνίτη από το ethnos.gr

Ρότζερ Γουότερς, Μπον Τζόβι, Iron Maiden, The Prodigy, Εϊμι Γουαϊνχάουζ, Νικ Κέιβ, Slipknot και Μάριαν Φέιθφουλ υπόσχονται ένα "καυτό" μουσικό τρίμηνο.

Συναυλίες "αντίδοτο" στην κρίση που θα μας κάνουν να μη θέλουμε να προγραμματίσουμε "εκτός των συνόρων" διακοπές θα απολαύσουμε το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι αφίξεις από το ξένο μουσικό στερέωμα στη χώρα μας θα είναι πολλές και άκρως σημαντικές!

Ο Ιαν Αστμπουρι και η παρέα του, οι "Cult", θα κάνουν μουσικό ποδαρικό την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Fuzz με κομμάτια όπως τα "Rain", "Love Removal Machine", "Sweet Salvation" κ.ά.

Η ξυπόλητη ντίβα ή η βασίλισσα της έθνικ μουσικής από το Πράσινο Ακρωτήρι, όπως αποκαλούν τη Σεζάρια Εβόρα, θα εμφανιστεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Μαζί της θα βρίσκεται και η Lura, την οποία είχαμε ακούσει το καλοκαίρι του 2009 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με το συγκρότημά της.

Η κορυφαία αμερικανική ροκ μπάντα "Interpol" με το σκοτεινό ρυθμικό της ήχο θα δώσει για πρώτη φορά συναυλία μπροστά στους Ελληνες φαν της, την Τρίτη 7 Ιουνίου, στο "Entertainment Stage".

Την ίδια μέρα θα ικανοποιηθούν και δύο άλλες μερίδες κοινού, οι λάτρεις του μέταλκορ καθώς οι "August Burns Red" από την Πενσιλβάνια θα βρεθούν στο "Κύτταρο" και οι φίλοι της ροκ, καθώς η ιέρειά του, Μάριαν Φέιθφουλ, της οποίας η καριέρα εκτείνεται σε πέντε δεκαετίες θα μας χαρίσει ακόμη μια συναυλία στο Θέατρο του Λυκαβηττού.

Το βιολί, το ηλεκτρονικό κουκλοθέατρο, η μουσική και τα εικαστικά θα συνυπάρχουν στο μουσικό πρότζεκτ, με τίτλο "Delusion" (Παραίσθηση), που θα παρουσιάσει, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο "Badminton", η πολυσχιδής καλλιτέχνιδα της ηλεκτρονικής μουσικής, Λόρι Αντερσον.

Την Τρίτη 14 Ιουνίου θα ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια -παλιά και ολοκαίνουργια- των "Sublime W/Rome", οι οποίοι θα "ντύσουν" την "Τεχνόπολη" με τα χρώματα των σκα, πανκ και ρέγκε ρυθμών.

Η Παρασκευή της 17ης Ιουνίου θα είναι η αγαπημένη ημέρα των φαν του χέβι μέταλ, καθώς το TerraVibe Park, στο πλαίσιο του "Sonisphere Festival", θα κατακλυστεί από τους μετρ του είδους. Ο λόγος για τους "Iron Maiden" που θα μας χαρίσουν ένα μοναδικό σόου στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους με αφορμή το 15ο στούντιο άλμπουμ τους "The Final Frontier".

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι θεοί της αμερικανικής μέταλ όπως αποκαλούν τους "Slipknot", οι οποίοι, σύμφωνα με τον τραγουδιστή τους Κόρεϊ Τέιλορ, επιθυμούν να κάνουν μια άκρως επιτυχημένη περιοδεία φέτος, προκειμένου να παραμείνουν μαζί, οι εκρηκτικοί "Mastodon", οι μετρ του προγκρέσιβ μέταλ "Gojira" που θα παίξουν κομμάτια από τα τέσσερα άλμπουμ που έχουν στο ενεργητικό τους και οι Νορβηγοί "Virus". Στο "Sonisphere" θα δούμε επίσης τους "Rotting Christ", "Moonspell", "Nightfall", "Need" και "Total Riot".

Χιπ χοπ

Το χιπ χοπ αμερικανικό συγκρότημα, "House of Pain", το οποίο διαλύθηκε το 1996 αλλά επανενώθηκε χάρη στον Ντάνι Μπόι, εμφανίζεται την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο Terra Vibe Park, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, για να μας τραγουδήσει "Jump Around" κι όχι μόνο.

Ραντεβού με το δικό τους κοινό έχουν δώσει τότε, στον χώρο του "Gagarin 205" οι "Clutch", το ροκ γκρουπ του Νιλ Φάλον που είναι ενεργό από το 1990. Η μπάντα θα αναλάβει να μας υπενθυμίσει το πώς παίζεται το χέβι μέταλ, το χάρντκορ πανκ και το χαρντ ροκ.

Μια μέρα αργότερα, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, θα συναντήσουμε τους γνώριμούς μας "Tiger Lillies" καθώς φροντίζουν να μας επισκέπτονται κάθε φορά που έχουν κάποιο νέο σόου για να μας παρουσιάσουν.

Φέτος ωστόσο η ανατρεπτική λονδρέζικη μπάντα θα παρουσιάσει στο "Badminton" το άκρως επιτυχημένο "Freakshow", για όσους δεν πρόλαβαν να το δουν το 2009 στη χώρα μας, αλλά και για όσους δεν το χόρτασαν. Η παράσταση, σύμφωνα με τον Μάρτιν Ζακς, μιλά για "την ασχήμια και την ομορφιά, την ευαισθησία και τη σκληρότητα, του περιθωριακού αυτού σύμπαντος φρικιών".

Καθόλου "Μαύρα" δεν τα βάψαμε με την ανακοίνωση ότι η Εϊμι Γουάινχαουζ θα είναι το κεντρικό όνομα του φετινού "Ejekt Festival" που θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου).

Η κορυφαία ερμηνεύτρια, που παρά το νεαρό της ηλικίας της και τον κατά διαστήματα έντονο εθισμό της στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, καταφέρνει εύκολα να συγκρίνεται με μύθους όπως η Μπίλι Χόλιντεϊ, θα μας ερμηνεύσει, με το μοναδικό της ύφος, κομμάτια κυρίως από το άκρως επιτυχημένο "Back to Black", τα οποία συνδυάζουν σόουλ, τζαζ, ροκ εντ ρολ και r "n" b ρυθμούς.

"Lift Me Up", και όχι μόνο, θα πει με σειρά του "πρόσωπο με πρόσωπο" με το αγαπημένο του ελληνικό κοινό, ο Moby, ο οποίος μια μέρα μετά την εμφάνισή του, επίσης στο "Ejekt" με τους "Vaccines", θα βρεθεί στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούλιο
Χέβι μέταλ και λάτιν


Οι "Prodigy", οι ειδήμονες στο να αναμειγνύουν αρμονικά το πανκ/ροκ με την ηλεκτρονική μουσική από το Εσεξ της Αγγλίας, είναι οι "ηγέτες" του φετινού "Rock-wave Festival", που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και τις 3 Ιουλίου στο Terra-Vibe.

Το συγκρότημα που έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια δίσκους θα εμφανιστεί, την Κυριακή 3 Ιουλίου, στο "Terra Stage", με τους "Gogol Bordelo", τη ροκ μπάντα "Kyuss", τους "Monster Magnet" και το πρότζεκτ Marky Ramones Blitzkrieg. Την ίδια μέρα στο "Vibe Stage" θα δώσουν συναυλίες οι "Flogging Molly", "Therapy", "Viza" και "Dept". Την Παρασκευή 1η Ιουλίου, από την "Terra Stage" θα περάσουν οι Βρετανοί "Editors", οι εκκεντρικοί "Cake" από το Σακραμέντο, οι "Stranglers", το σχήμα που κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του πανκ ροκ ιδίωμα και το ντουέτο "Inspector Cluzo".

Στο "Vibe Stage" θα συναντήσουμε τον ηγέτη των "Madrugada" Sivert Hoyem, τον Παύλο Παυλίδη με τους "B-Movies" και τον Vassiliko. Ακόμη περισσότερο ελληνικό άρωμα θα έχει το "Rockwave", το Σάββατο 2 Ιουλίου, αφού θα φιλοξενήσει τους Γιάννη Αγγελάκα, Ψαραντώνη, "Λύκους Λάιβ", Ψαρογιώργη κ.ά.

Το ίδιο Σάββατο το "Κύτταρο" θα πάρει "φωτιά"! Κι αυτό διότι εμφανίζονται στη σκηνή του οι "Boys Sets Fire".

Ιδανικοί για να ακουστούν μέσα στο καλοκαίρι είναι και οι λάτιν ρυθμοί, τους οποίους μάλιστα θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ζωντανά τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού, την Τετάρτη 6 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, στο Ηράκλειο της Κρήτης, από τους πιο γνήσιους πρεσβευτές του είδους. Ο λόγος για τους Κουβανέζους μουσικούς "Buena Vista Social Club".

Με στόχο να κάνουν το σπουδαιότερο μέταλ άλμπουμ της 40χρονης καριέρας τους οι "Judas Priest" θα σταματήσουν να πραγματοποιούν παγκόσμιες περιοδείες. Γι" αυτό και η "Epitaph Tour" που θα τους φέρει την Τρίτη 5 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου θα είναι πιθανότατα και η τελευταία τους. Μαζί τους οι "Whitesna-ke".

Ο Νικ Κέιβ και η μπάντα του "Grinderman", η οποία απαρτίζεται από τους στενότερους φίλους και συνεργάτες του Γουόρεν, Μάρτιν και Τζιμ από τους "Bad Seeds", θα δώσουν δύο συναυλίες, την Τρίτη 5 Ιουλίου, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Θέατρο TerraVibe Park στην Αθήνα.

Σε μια μαγική διαδραστική ατμόσφαιρα, θα εισάγουν το ελληνικό κοινό οι "Thirty Seconds to Mars" την Τετάρτη 6 Ιουλίου. Το ροκ γκρουπ του Jared Leto, θα βρεθεί στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου.

Ακρως εντυπωσιακό θα είναι το υπερθέαμα που θα μας χαρίσει στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του "The Wall Live" ο Ρότζερ Γουότερς, την Παρασκευή 8 Ιουλίου, το Σάββατο 9 Ιουλίου και την Τρίτη 12 Ιουλίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α. Ο καλλιτέχνης αποφάσισε μάλιστα να γιορτάσει μαζί μας τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του πολύ - πλατινένιου άλμπουμ των "Πινκ Φλόιντ", "The Wall".

Οι "Θίβερι Κορπορέισον" θα δώσουν δύο μεγάλες συναυλίες, στις 13 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και στις 14 Ιουλίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού, επικεντρωμένες στο καινούργιο τους άλμπουμ "Culture of Fear".

"I wanna rock" και "We"re not gonna take it" θα τραγουδήσουμε παρέα με τους Νεοϋορκέζους "Twisted Sister", στις συναυλίες που θα δώσουν την Τρίτη 12 Ιουλίου στο Κέντρο Ιππασίας - Πάρκο Γουδή και την Τετάρτη 13 Ιουλίου στη Βαβυλωνία, στον Μύλο της Θεσσαλονίκης.

Κορίτσια να "λιώνουν" επί σκηνής θα συναντήσουμε, την Τετάρτη 20 Ιουλίου, στο Ο.Α.Κ.Α., καθώς μπροστά τους θα στέκεται ολοζώντανος, ο Τζον Μπον Τζόβι, να τους τραγουδά: "γεννήθηκες για να είσαι η γυναίκα μου".

Τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου, στη Βαβυλωνία του Μύλου και την Τρίτη 26 Ιουλίου στο "Gagarin 205" οι "W.A.S.P", θα δώσουν δύο μοναδικές χαρντ ροκ συναυλίες. Την Τρίτη 26 Ιουλίου επίσης, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη χαρά να συναντήσουν στο Θέατρο Γης τους αγαπημένους "Duran Duran", οι οποίοι δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα εντάξουν και την Αθήνα στο πρόγραμμα της περιοδείας τους.

Πιο "χαλαρός" ο Αύγουστος


Πολυεπίπεδες συνθέσεις και μουσικά ξεσπάσματα να εναλλάσσονται με μοναδικές μελωδίες με δεξιοτεχνία θα χαρακτηρίσουν τη βραδιά που θα μας χαρίσουν την Τρίτη 2 Αυγούστου, στο TerraVibe Park οι "Dream Theater". Το συγκρότημα, με το νέο του μέλος Μάικ Μανγκίνι στα ντραμς, θα παρουσιάσει όλες τις προγκρέσιβ ροκ και μέταλ επιτυχίες του, αλλά και δείγμα από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του. Το Σάββατο 20 Αυγούστου τα αυθεντικά μέλη των "Pulp" θα έρθουν σύσσωμα στο "Terravibe" για να μας χαρίσουν κομμάτια από όλες τις περιόδους της καριέρας τους.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ

Η μεγάλη κυρία της ροκ Μάριαν Φέιθφουλ θα πραγματοποιήσει ακόμη μια συναυλία στη χώρα μας. Η τραγουδίστρια, ηθοποιός και συγγραφέας θα εμφανιστεί πέρα από την Τρίτη 7 Ιουνίου στο Θέατρο του Λυκαβηττού και στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου την Παρασκευή 10 Ιουνίου, όπου και θα παρουσιάσει επιλεγμένα κομμάτια από την πορεία της που μετρά δεκαετίες, αλλά και τραγούδια από το 23ο σόλο άλμπουμ της "Horses And High Heels". Τη μουσική της παράσταση θα ανοίξει στη Ρόδο ο Λόλεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου