Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Πανευρωπαϊκό ραντεβού «Αγανακτισμένων» την Κυριακή

Προετοιμάζονται πυρετωδώς οι «αγανακτισμένοι» για τη νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που έχει κηρυχθεί για την Κυριακή.

Με σκηνές, συσσίτια, ακόμα και χώρους φύλαξης μικρών παιδιών οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, κάνουν καθημερινή πράξη την αλληλεγγύη, ενώ προτεοιμάζονται να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, που ξεκίνησαν άλλωστε αυτό το είδος κινητοποίησης στις πλατείες.

H παρουσία της αστυνομίας ήταν αρκετά πιο αισθητή χθες στο Σύνταγμα, ιδιαίτερα επί της Βασιλίσσης Σοφίας, από το σημείο διεύλευσης των βουλευτών.

Οι συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν χθες και μπροστά στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Και στις δύο πόλεις έκαναν την εμφάνισή τους, πάλι, πέραν των ελληνικών, σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας αλλά και της Αργεντινής.

 Στο Σύνταγμα την Κυριακή αναμένεται να δώσουν το «παρών» και ομάδες Αγανακτισμένων από άλλες πόλεις της χώρας, όπως και ξένοι από άλλα κράτη.

Στο πλευρό των Αγανακτισμένων βρέθηκε χθες και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, που με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα ανέφερε πως σήμερα πούλμαν με ιερωμένους θα πάει στο Σύνταγμα.

Ο μητροπολίτης ανέφερε επίσης πως «στα πλαίσια της προσπάθειας να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις όλων, ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως και να κινητοποιηθούν πριν να είναι αργά, το Σάββατο 4 Ιουνίου θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των ναών της περιοχής Αιγιαλείας από τις 12 έως τις 12.30 το μεσημέρι».

πηγή-tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου