Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Παράδοξο σενάριο: Ο αλ Ζαουάχρι «πούλησε» τον Μπιν Λάντεν στους Αμερικανούς


Θύμα προδοσίας από αντίπαλες «κλίκες» της Αλ Κάιντα και του πιο στενού του συνεργάτη φέρεται να έπεσε ο έως τώρα ηγέτης της Οσάμα Μπιν Λάντεν! Την αν μη τι άλλο… παράξενη και παράδοξη αυτή εκδοχή των γεγονότων που οδήγησαν στην εκτέλεση του Σαουδάραβα τρομοκράτη από...
Αμερικανούς κομάντο προβάλει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Al Watan» της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Αιγύπτιοι της Αλ Κάιντα, υπό την αρχηγία του δεύτερου στην ιεραρχία της οργάνωσης, του Αιγυπτίου Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, οδήγησαν τους Αμερικανούς επίτηδες στα ίχνη του Μπιν Λάντεν, εξαιτίας αντιπαλότητας ανάμεσα στους δύο άνδρες για την ηγεσία. 

Ο αλ Ζαουάχρι θεωρείτο πάντως το «δεξί χέρι» του Μπιν Λάντεν και ο πιο στενός του συνεργάτης (αν και εκτιμάται ότι υπήρξαν στο παρελθόν διαφορές μεταξύ τους όσον αφορά στους στόχους του Τζιχάντ, του ιερού πολέμου).

Επικαλούμενη «τοπική πηγή που έχει στενή σχέση με το φάκελο της τρομοκρατίας», η εφημερίδα αναφέρει ότι ο αγγελιαφόρος. τον οποίο παρακολούθησαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για να φθάσουν στον Μπιν Λάντεν, εργαζόταν για λογαριασμό του αλ Ζαουάχρι. 

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο αγγελιαφόρος είναι Πακιστανός, και όχι Κουβεϊτιανός, και ότι η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε από κρατουμένους του Γκουαντάναμο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οδήγησε τους Αμερικανούς μέχρι το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν, αφήνοντάς τους να θεωρούν ότι δεν γνωρίζει ότι παρακολουθείται.

«Οι Αιγύπτιοι της Αλ Κάιντα, που ντε φάκτο ηγούνται του δικτύου, προσπάθησαν μετά την ασθένεια του Μπιν Λάντεν το 2004 να αναλάβουν τον έλεγχο της Αλ Κάιντα», σύμφωνα με την εφημερίδα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνοι έπεισαν τον Μπιν Λάντεν να εγκαταλείψει τις περιοχές των φυλών του βορειοδυτικού Πακιστάν, προπύργιο των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, και να καταφύγει στην Αμποταμπάντ του Πακιστάν, δηλαδή σε μια ανοικτή πόλη με αρκετά εύκολη πρόσβαση, όπου σκοτώθηκε από ομάδα αμερικανών κομάντος.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι μετά την επιστροφή από το Ιράν ενός από τα στελέχη του δικτύου, του Αιγύπτιου Σαΐφ αλ Αντλ, το περασμένο φθινόπωρο, οι Αιγύπτιοι κατέστρωσαν σχέδιο για την εξόντωση του Μπιν Λάντεν με διακριτικό τρόπο. 

Μετά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν, ο Αιγύπτιος Αλ Ζαουάχρι, 59 ετών, ο «εγκέφαλος» και κύριος εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα, γίνεται ο πρώτος τη τάξει της οργάνωσης και ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Υπήρξε αρχηγός του αιγυπτιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, που ενώθηκε με την Αλ Κάιντα το 1998.

Πηγή-agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου