Τρίτη 19 Απριλίου 2011

«Galaxy»ακή μάχη μεταξύ Apple και Samsung

Αγωγή κατέθεσε η εταιρεία «Apple» εναντίον της «Samsung», την προηγούμενη Παρασκευή, με αφορμή τη σειρά Galaxy της τελευταίας, η οποία, όπως υποστηρίζει, είναι αντιγραφή δικών της πρότυπων σχεδίων, όπως το iPhone και το iPad, αλλά και ότι παραβιάζεται το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της.
Συγκεκριμένα, για τη σειρά του «Samsung Galaxy S 4G», η «Apple» υποστηρίζει πως έχει κοινά στοιχεία με το δικό της «iPhone 3G». Όπως αναφέρεται στην καταγγελία της εταιρείας, τα εικονίδια της οθόνης είναι πανομοιότυπα με αυτά των δικών της μοντέλων, αλλά και το σχέδιο και το χρώμα. Στη συνέχεια η «Samsung» κατηγορείται για αντιγραφή εικόνων και εμπορικών σημάτων στην οθόνη.

Εκπρόσωπος της θυγατρικής εταιρείας της «Apple», «Cupertino», ανέφερε: «Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα της Samsung είναι ίδια με το iPhone και το iPad, από το σχήμα του υλικού για το περιβάλλον εργασίας χρήστη έως τη συσκευασία».

Την ίδια όμως στιγμή, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στον τομέα των μικροτσίπ, που η «Apple» χρησιμοποιεί από τη «Samsung», καθώς και στα τσιπάκια μνήμης που χρησιμοποιούνται στα MacBook Pro. Επίσης, η «Apple» έχει εμπειρία στις μηνύσεις σε αντίπαλες εταιρείες, αφού τον Οκτώβριο του 2010 είχε καταγγείλει και τη «Motorola».

Η «Samsung» πάντως δεν έχει προβεί σε καμία σχετική δήλωση με το θέμα.

πηγή-protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου