Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Διανομή τροφίμων από τον ΟΗΕ στη Λιβύη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Επισιτισμού του ΟΗΕ θα διανείμει 240 μετρικούς τόνους τροφίμων σε διάφορες πόλεις στη χώρα μέσω της Ερυθράς Ημισελήνου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Επισιτισμού (WFP) του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι...
άρχισε να μεταφέρει τρόφιμα κατά μήκος ενός νέου διαδρόμου μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στην Δυτική Λιβύη για τους αμάχους σε πολλές πόλεις, περιλαμβανομένης της Τρίπολης.

Οχηματοπομπή οκτώ φορτηγών φορτωμένων με 240 μετρικούς τόνους αλεύρων και υψηλής ενεργειακής αξίας μπισκότων, που επαρκούν για να τραφούν σχεδόν 50.000 άνθρωποι για 30 ημέρες, πέρασαν στο έδαφος της Λιβύης από την Τυνησία την Δευτέρα, ανέφερε ο WFP σε ανακοινωθέν του.

"Καταφέραμε να διανοίξουμε ένα νέο διάδρομο ανθρωπιστικής βοήθειας στη δυτική Λιβύη», ανέφερε η εκπρόσωπος του WFP Εμίλια Κασέλα σε συνέντευξη Τύπου.

"Ο WFP συντονίζεται με όλα τα μέρη για να διασφαλίσει ότι οι πληγέντες πληθυσμοί αμάχων που χρειάζονται βοήθεια δε θα πεινάσουν, ανεξαρτήτως του ποια από τις εμπόλεμες παρατάξεις ελέγχει την περιοχή όπου βρίσκονται», σύμφωνα με το ανακοινωθέν του οργανισμού.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν κυρίως σε γυναίκες και παιδιά σε Τρίπολη, Ζιντάν, Γεφρίν, Ναλούτ, Μέζντα, Αλ Ρέιμπα και Αλ Ζαουία διαμέσου της Ερυθράς Ημισελήνου, ανέφερε ο WFP.

πηγή-kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου