Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

«Ψαλίδι» 20% στη χρηματοδότηση των κομμάτων

Ενημέρωση στους δημοσιογράφους έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης στο υπουργείο Εσωτερικών, αναφερόμενος σε τρία θέματα: τη χρηματοδότηση των κομμάτων, το ενιαίο μισθολόγιο και τους μετανάστες απεργούς πείνας της «Υπατίας».
Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι με μεγάλη λύπη του διαπιστώνει ότι εξακολουθούν να συνεχίζουν την απεργία πείνας οι μετανάστες και ότι αποκλειστικοί υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί καθοδηγητές τους, οι οποίοι ήταν οι βασικοί υπαίτιοι,  σύμφωνα με τα λεγόμενά του, που δεν ήρθε σε επαφή η κυβέρνηση με τους μετανάστες. Ανέφερε ακόμη ότι απαγορεύτηκε και η είσοδος στην Υπατία στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο υπουργός προσέθεσε ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει λογική νικητών και ηττημένων, τονίζοντας ότι αυτές είναι λογικές μικροπολιτικές που καταλήγουν να είναι απάνθρωπες.

Κατέληξε, λέγοντας πως, αν κάποιος ρισκάρει κάτι σε αυτήν την ιστορία, είναι οι μετανάστες τη ζωή τους και όχι οι πολιτικοί καθοδηγητές.

Μιλώντας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι για πρώτη φορά δόθηκε μόνο ένα μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση και όχι ολόκληρη, όπως κάθε χρόνο, γιατί φέτος πρόκειται να συζητηθεί νόμος, που θα προβλέπει τη μείωση κατά 20% της κομματικής χρηματοδότησης.

Τόνισε, επίσης, ότι τα κόμματα θα τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί.

Όσον αφορά στο νέο μισθολόγιο, o υπουργός υποστήριξε ότι δεν θα γίνει για να περικοπεί το μισθολογικό κόστος, αλλά θα υλοποιηθεί στη βάση της αρχής «ίση αμοιβή για δουλειά ίσης αξίας».

πηγή-protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου