Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ζούκερμπεργκ: «Υπερβολικοί» όσοι επικρίνουν το Facebook

Υπερβολικές χαρακτηρίζει τις ανησυχίες για την ιδιωτικότητα στο Facebook ο ιδιοκτήτης του δημοφιλούς site Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα περί ελλιπούς προστασίας των προσωπικών δεδομένων εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών, το «αφεντικό» του Facebook ισχυρίστηκε ότι...
αυτοί που ανησυχούν έχουν ως μέλημά τους να μεγαλοποιήσουν όσο μπορούν περισσότερο κάθε ασήμαντο «στραβοπάτημα» του site.

Το Facebook έχει επικριθεί για «αδιαφορία» στην προάσπιση της ιδιωτικότητας των χρηστών του και ιδιαίτερα των ανηλίκων.

Ωστόσο, ο 26χρονος Ζούκερμπεργκ -μιλώντας στο περιοδικό «The New Yorker»- αντιπαρέρχεται τις κατηγορίες: «Πολλοί άνθρωποι που ανησυχούν για την προστασία της ιδιωτικότητας και για άλλα θέματα τέτοιου είδους, παίρνουν κάθε ασήμαντο στραβοπάτημα που κάνουμε και το ανάγουν σε μεγάλο θέμα, όσο περισσότερο μπορούν».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κόσμος πιθανότατα θα μας επικρίνει για πολύ καιρό ακόμη γι 'αυτό το θέμα, ωστόσο εμείς πιστεύουμε ότι κάνουμε απλά το σωστό», πρόσθεσε ο κ. Ζούκερμπεργκ.

Το Facebook, το οποίο έφτασε τα 500 εκατομμύρια χρήστες, είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι σκόπευε να αλλάξει τις ρυθμίσεις απορρήτου της ιστοσελίδας, κάτι που θα οδηγούσε σε δημοσιοποίηση περισσότερων προσωπικών πληροφοριών.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε σχετικά: «προσπαθούσα απλώς να κάνω τον κόσμο πιο ανοιχτό», αλλά οι χρήστες και η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών παραπονέθηκαν.

Το Facebook έχει επίσης εμπλακεί σε μια σειρά από δικαστικές υποθέσεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο 33χρονος Βρετανός Πίτερ Τσάπμαν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το βιασμό και τη δολοφονία της 17χρονης Άσλεϊ Χωλ, την οποία έκανε «φίλη» του στο Facebook, προσποιούμενος ότι είναι έφηβος.

«Ο Μαρ Ζούκερμπεργκ είναι επονείδιστος. Η ιδιωτικότητα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αν προστατευόταν, πιθανότατα θα είχε σωθεί η ζωή της κόρης μου», δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Mail» η μητέρα του δολοφονημένου κοριτσιού και πρόσθεσε:

«Το Facebook έχει την ευθύνη να προστατεύει την ιδιωτική ζωή των ευάλωτων νέων ανθρώπων που το χρησιμοποιούν».

πηγή-tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου