Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΗΕ: Λιγότεροι άνθρωποι υπέφεραν από πείνα το 2010

Μείωση παρουσίασε για πρώτη φορά φέτος εδώ και 15 χρόνια ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από χρόνια πείνα παγκοσμίως, αλλά εξακολουθεί να παραμένει «απαράδεκτα υψηλός» όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας FAO...
925 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν υποσιτισμένοι το 2010 από 1,02 δισεκατομμύρια το 2009, που ήταν ο υψηλότερος αριθμός εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι περισσότεροι υποσιτισμένοι ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου αντιστοιχούν στο 16% του πληθυσμού.

Ο στόχος των Ηνωμένων Εθνών είναι να μειωθεί στο μισό, από 20% το 1990-92 στο 10% το 2015, το ποσοστό των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

«Το γεγονός ότι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παραμένουν υποσιτισμένοι ακόμα και μετά την πρόσφατη επισιτιστική κρίση και την οικονομική κρίση, υποδεικνύει ένα βαθύτερο δομικό πρόβλημα», αναφέρει ο οργανισμός.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να ενθαρρύνουν περισσότερες επενδύσεις στη γεωργία, να ενισχύσουν το δίχτυ ασφαλείας και τα προγράμματα κοινωνικής αρωγής, καθώς και τις δραστηριότητες που αυξάνουν το εισόδημα των φτωχών».

Ο αριθμός των υποσιτισμένων παγκοσμίως αυξανόταν εδώ και 15 χρόνια, αγγίζοντας ρεκόρ το 2009.

Η βελτίωση το 2010 ήταν αποτέλεσμα καλύτερης πρόσβασης σε τρόφιμα λόγω των βελτιωμένων οικονομικών συνθηκών, αλλά και των χαμηλότερων τιμών στα τρόφιμα.

Ο οργανισμός προσδιορίζει τον υποσιτισμό ως ανεπαρκή κατανάλωση θερμίδων, κατά μέσο όρο λιγότερες από 1.800 ημερησίως.

πηγή-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου