Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής εισήλθε στην Ολομέλεια το ασφαλιστικό

Αλλαγές και προσθήκες της τελευταίας στιγμής ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που σήμερα (Τρίτη) ξεκίνησε η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής και εξελίσσεται σε υψηλούς τόνους Οι αλλαγές ερμηνεύονται ως...
μια τελευταία προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας να κατευνάσει τις αντιδράσεις τουλάχιστον των πράσινων βουλευτών και έτσι να εξασφαλισθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου την Πέμπτη.

Οι αλλαγές αφορούν καταρχάς στη μείωση κατά 30% έως 50% του κόστους εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας, ως πλασματικού χρόνου για τη συνταξιοδότηση.

Η δεύτερη προσθήκη αφορά στην οριζόντια εγγύηση των συντάξεων, ώστε όλοι να παίρνουν μια αξιοπρεπή σύνταξη.

Η τρίτη προσθήκη αφορά την δυνατότητα αναπροσαρμογής των επιδομάτων των 800 ευρώ, τα οποία χορηγούνται αντί της 13ης και 14ης σύνταξης.

Τα επιδόματα αυτά θα αναπροσαρμόζονται βάσει της οικονομικής κατάστασης της χώρας με υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Tέλος, η τέταρτη προσθήκη αφορά τον επακριβή ορισμό του ποσοστού του κράτους ως πηγή συγχρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος.

Μία από τις σοβαρότερες κατηγορίες που δέχθηκε το νομοσχέδιο ήταν ότι ουσιαστικά σταδιακά καταργεί την συμμετοχή του κράτους στην χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

πηγή-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου