Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Τρώει από τα... έτοιμα η βασίλισσα Ελισάβετ


Η λιτότητα άγγιξε και το βρετανικό παλάτι, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής κατάστασης που δόθηκε στη δημοσιότητα σε δύο χρόνια θα ξεμείνει από ρευστό.  Σύμφωνα με την έκθεση, τους τελευταίους δύο μήνες η βασίλισσα Ελισάβετ αναγκάσθηκε να χρησιμοποιήσει... 6,5 εκατ. λίρες από τα αποθέματα της, ενώ το ποσό που απομένει στα αποθέματά της ανέρχεται σε 15 εκατ. λίρες το οποίο και προβλέπεται να ξοδευτεί μέχρι το 2012.

Κατόπιν αυτού, η βασίλισσα της Αγγλίας έδωσε εντολή στους λογιστές της να κάνουν δραστικές περικοπές στις δαπάνες για τα ανάκτορα, κόβοντας τις αγορές επίπλων, γραφικού υλικού, στολών για το προσωπικό και "παγώνοντας" τους μισθούς του προσωπικού.

"Εφαρμόζουμε πρόγραμμα μεγάλων περικοπών και προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις προσλήψεις νέου προσωπικού", δήλωσε στην εφημερίδα "Ιβνινγκ Στάνταρντ", ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της βασίλισσας Ελισάβετ, Σερ Αλαν Ριντ.

Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι υψηλόβαθμοι επιτελείς στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δέχθηκαν να γίνουν περικοπές στους μισθούς τους.

"Ψαλίδι" πέφτει όμως και στα έξοδα μετακίνησης της βασίλισσας, που από 6,5 εκατ. λίρες που ήταν πριν δύο χρόνια έπεσαν στα 3,9 εκατ. για την περίοδο 2009-2010. Άλλωστε και ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν ανακοίνωσε ότι η κρατική επιχορήγηση της βασιλικής οικογένειας θα "παγώσει" για τη νέα περίοδο 2010-2011.

πηγή-enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου