Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία

Σχετικά βελτιωμένος θα είναι το Σαββατοκύριακο ο καιρός με κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ενώ παράλληλα θα ανέβει λίγο και η θερμοκρασία. Πιο αναλυτικά αύριο Σάββατο...
στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά με σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στις ηπειρωτικές περιοχές θα συννεφιάσει κατά τόπους και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.  Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιότερα τμήματα κοντά στην Κρήτη δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νοτιότερα τμήματα 5 μποφόρ ενώ στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 5 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά τους 27 με 28 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει κατά τόπους και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες.  Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.  Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιότερα τμήματα κοντά στην Κρήτη δυτικοί 4 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στην περιοχή της Ρόδου και του Καστελόριζου δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά τους 28 με 29 και στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

πηγή-protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου