Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ακριβότερα κατά 11% τα ταξί

Στα 3,10 ευρώ (από 2,80) διαμορφώνεται η ελάχιστη μίσθωση στα ταξί από την επόμενη Πέμπτη 1η Ιουλίου, λόγω της επιβολής ΦΠΑ 11% και της υπαγωγής των 50.000 ταξί στην κατηγορία τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων. Οι πελάτες θα λαμβάνουν πλέον απόδειξη, όμως όλες οι κατηγορίες χρεώσεων αναπροσαρμόζονται κατά 11% λόγω του ΦΠΑ και έτσι η σημαία διαμορφώνεται στα 1,16 ευρώ, η απλή ταρίφα στα 0,66 ανά χλμ., η διπλή ταρίφα στα 1,16 ανά χλμ. και η κλήση μέσω ραδιοταξί στα 1,88 ευρώ...
«Από την 1η Ιουλίου έχουμε πλέον ΦΠΑ 11% και γίνεται ανάλογη αναπροσαρμογή σε όλους τους δείκτες τιμολόγησης. Οι νέοι τιμοκατάλογοι ετοιμάζονται και θα βρίσκονται σε όλα τα ταξί έγκαιρα, ενώ πλέον θα είμαστε υποχρεωμένοι να εκδίδουμε απόδειξη, όχι ότι αυτό δε συνέβαινε και νωρίτερα», σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί «Ο Ερμής» Κώστας Γιαννακάκης.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί υποστηρίζουν ότι θα είναι δύσκολη η προσαρμογή στη νέα λογική τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων, καθώς και της είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ. Παράλληλα θεωρούν ότι θα έχουν περαιτέρω μείωση της κίνησης, η οποία παρουσιάζει δραματική πτώση τον τελευταίο χρόνο, λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Εδώ και περίπου 1-1,5 χρόνο η πτώση ξεπερνάει το 40%. Η αναδουλειά είναι τρομερή και φοβόμαστε ότι με τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια η πτώση θα συνεχιστεί», πρόσθεσε ο κ. Γιαννακάκης.

Από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου επιβαρύνονται όλες οι συγκοινωνίες και μετακινήσεις, όμως, όπως επισημαίνουν ακτοπλοϊκές εταιρίες και ΚΤΕΛ, τουλάχιστον σε πρώτη φάση θα απορροφήσουν την αύξηση και δε θα μεταβληθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ.

πηγή-agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου