Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α.Παπανδρέου συνήλθε σήμερα το διαθεσμικό όργανο και όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης συζητήθηκαν τα θέματα της οικονομίας.
Το όργιο φημών που θέλει την Ελλάδα να χρεοκοπεί και να επιστρέφει στη δραχμή οδήγησε την κυβέρνηση να εξετάζει τρόπους για να καθησυχάσει τους πολίτες. Οι φήμες προκάλεσαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε ότι...
η Ελλάδα είναι ασφαλής και πως χωρίς το μηχανισμό "θα είμασταν σήμερα ακόμα έρμαιο φημών και δηλώσεων

“Η Ελλάδα είναι ασφαλής. Χωρίς το μηχανισμό θα είμασταν σήμερα ακόμα έρμαιο φημών και δηλώσεων. Με τις αποφάσεις μας σώζουμε την Ελλάδα και παράλληλα ξαναχτίζουμε την Ελλάδα. Επειδή είδα πως η τρομολαγνία συνεχίζεται από πολλά ΜΜΕ θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι είμαστε εντός της πορείας αυτού του προγράμματος”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

"Υπάρχουν μικρές και φυσιολογικές αποκλίσεις - πάντα θα υπάρχουν - τις οποίες προσπαθούμε να καλύψουμε, αλλά είμαστε και θα είμαστε τελικά συνεπείς στις δεσμεύσεις μας", προσέθεσε ο κ. Παπανδρέου.

"Απο τα στοιχεία του πρώτου πενταμήνου, προκύπτει ότι το έλλειμμα είναι κατά 40% λιγότερο σε σχέση με το 2009. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός πραγματικότητας και δεν έχει σχέση με την αλήθεια", δήλωσε ο Φίλιππος Σαχινίδης, μετά το πέρας της συνεδρίασης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Από το πρωί με συνεντεύξεις τους σε ΜΜΕ κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης διαψεύδουν με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο να βγούμε εκτός ευρωζώνης και να επιστρέψουμε στη δραχμή.

Η Λούκα Κατσέλη χαρακτήρισε αδικαιολόγητη και ανυπόστατη τη φημολογία των τελευταίων ημερών που θέλει την Ελλάδα να βγαίνει εκτός ευρώ και να επιστρέφει στο παλιό της νόμισμα, τη δραχμή.
Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι θέμα πτώχευσης δεν τίθεται, υπογραμμίζοντας ότι το «δίχτυ ασφαλείας», ύψους 750 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε το βράδυ  της Δευτέρας από τους υπουργούς  Οικονομικών της ΕΕ για να βοηθήσει χώρες της Ευρωζώνης βάζει τέρμα σε όλες τις φήμες που πανικοβάλλουν χωρίς λόγο τους πολίτες. Τέλος, τόνισε ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας υλοποιείται κανονικά και πως όλες οι φήμες έχουν να κάνουν με σκοπιμότητες και πολιτικά παιχνίδια.

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου