Σάββατο 22 Μαΐου 2010

River Party..στο Νεστοριο

Το River Party που γίνεται κάθε χρόνο, το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου, στις όχθες του Αλιάκμονα, είναι μία από τις πιο γνωστές νεανικές συναντήσεις του καλοκαιριού. Οι φίλοι της φύσης και της καλής μουσικής κατασκηνώνουν πλάι στο ποτάμι και απολαμβάνουν συναυλίες από γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής....

 Ήταν Αύγουστος του 1978, όταν μια παρέα παιδιών, κυρίως μεταναστών που έρχονταν το καλοκαίρι για τις διακοπές τους, έστησαν τα φορητά πικάπ τους, τα κασετόφωνα στις όχθες του Αλιάκμονα και ξεκίνησαν ένα αυτοσχέδιο πάρτι, μέσα στο δάσος. Κάποιες φορές, τη θέση της ηχογραφημένης μουσικής πήραν οι αυτοσχεδιασμοί με τις κιθάρες και του τραγούδι. Για ώρες, η μουσική έπαιζε, όλοι χόρευαν και οι πιο τολμηροί απολάμβαναν το ποτάμι, βουτώντας στα κρύα και πεντακάθαρα τρεχούμενα νερά του μεγαλύτερου σε μήκος ποταμού στην Ελλάδα.

Ήταν μια ιδέα που εκείνη τη χρονιά εξελίχθηκε με μεγάλη επιτυχία και γι αυτό επαναλήφθηκε τα επόμενα χρόνια. Έτσι, το 1985, έγινε η πρώτη οργανωμένη συναυλία με το γνωστό ροκ συγκρότημα “Τρύπες”, που καθιέρωσε το River Party του Νεστορίου ως μια εκδήλωση με ζωντανή μουσική. Μέχρι και σήμερα, το River Party πραγματοποιείται στις όχθες του Αλιάκμονα, κοντά στο Νεστόριο, το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και την παρουσία φίλων της μουσικής και των δραστηριοτήτων στη φύση, απ’ όλη την Ελλάδα.

Το πάρτι διοργανώνεται από τη Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού-Πολιτισμού του Νεστορίου και εκτός από τις μουσικές συναντήσεις που είναι πλέον καθιερωμένες στη συνείδηση όλων των φίλων του Νεστορίου, φιλοξενεί και μια σειρά από παράλληλες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, κανό, καγιάκ, εκδρομές στο Γράμμο, κολύμπι, παιχνίδια προσανατολισμού, τοξοβολία, σκοποβολή, ράφτινγκ, τραμπολίνο, αλεξίπτωτο πλαγιάς. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δραστηριότητες αυτές συμπληρώνονται από άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλίου, λαϊκής τέχνης.

πηγή-kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου