Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ένας 13χρονος στην κορυφή του κόσμου

Ένας 13χρονος Αμερικανός, ο Τζόρνταν Ρομέρο, είναι ο νεαρότερος άνθρωπος στον κόσμο που κατέκτησε σήμερα την κορυφή του Έβερεστ.  Ο Ρομέρο, αμέσως μόλις πάτησε στην κορυφή του βουνού, στα 8,850 μέτρα, τηλεφώνησε με το δορυφορικό του τηλέφωνο αμέσως στην μητέρα του, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press...
"Μαμά σου τηλεφωνώ από την κορυφή του κόσμου" είπε ο 13χρονος στην μητέρα του Αν Ντρέικ, η οποία ζει στην Καλιφόρνια και παρακολουθούσε την πορεία του γιου της μέσω GPS.

"Αυτό που του ζήτησα ήταν να επιστρέψει το συντομότερο σπίτι" δήλωσε η κ.Ντρέικ, αναφέροντας ότι ο γιος της σε ηλικία μόλις 9 ετών είχε σκαρφαλώσει στο Κιλιμάντζαρο της Αφρικής. Όπως η ίδια αποκάλυψε ο Τζόρνταν Ρομέρο είχε εμπνευστεί σε μικρή ηλικία από ένα πίνακα στο σχολείο του με τις επτά υψηλότερες κορυφές στον κόσμο.

Μαζί με τον 13χρονο ήταν ο πατέρας του, η φίλη του πατέρα του και τρεις τοπικοί οδηγοί. Ο 13χρονος είχε μαζί του ως φυλαχτό όρχεις καγκουρό και δήλωσε έτοιμος για την επόμενη περιπέτειά του που θα είναι η κατάκτηση της κορυφής του όρους Βίνσον Μασίφ στην Ανταρκτική. Η αποστολή θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και η μητέρα του υποστηρίζει πως θα είναι πανεύκολη.

πηγή-enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου