Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Αλλάζει το ωράριο των καταστημάτων. Ανοιχτά και Κυριακές

Δύο σενάρια εμφανίζεται να εξετάζει το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναφορικά με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων το αμέσως προσεχές διάστημα. Τα σενάρια συνδέονται με την κρίση που βιώνει σήμερα η αγορά, η οποία απαιτεί αλλαγή της νομοθεσίας προκειμένου οι επιχειρηματίες να περισώσουν τις περιουσίες τους και να αποφευχθεί ντόμινο απολύσεων...
Το πρώτο σενάριο από πλευράς ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών), για το οποίο έχει ήδη ενημερωθεί η υπουργός Λούκα Κατσέλη, είναι η λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές κατά το βρετανικό μοντέλο. Ορίζει δε ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τις καθημερινές.

Τις Κυριακές τα καταστήματα πάνω από 280 τ.μ. επιτρέπεται να λειτουργούν 6 ώρες συνεχώς από 10:00-18:00, ενώ ελεύθερα λειτουργούν τα καταστήματα κάτω από 280 τ.μ.

Το δεύτερο σενάριο για τη διαμόρφωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έρχεται από τον ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος).

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου