Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Σε έντονη δραστηριότητα η Ντόρα

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με δημάρχους, νομάρχες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιεί η Ντόρα Μπακογιάννη καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας με αφορμή το σχέδιο «Καλλικράτης» που προωθεί η κυβέρνηση προκαλώντας ξεσηκωμό στις τοπικές κοινωνίες. Με δεδομένη την εκπεφρασμένη αντίθεση της πρώην υπουργού Εξωτερικών για τον χωροταξικό σχεδιασμό του σχεδίου, για τον οποίο έχει δηλώσει ότι...
έγινε «στα μέτρα ΠΑΣΟΚ» αλλά και την πρόθεσή της να παρέμβει κοινοβουλευτικά «δίνοντας μάχη να μην περάσει ως έχει», όπως η ίδια έχει δηλώσει, δήμαρχοι και νομάρχες προσέρχονται καθημερινά στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου διαμαρτυρόμενοι για τα κυβερνητικά σχέδια.

Μιλώντας στη Βουλή για τον σχεδιασμό του "Καλλικράτη", η κ. Μπακογιάννη καταλόγισε αλαζονική συμπεριφορά στην κυβέρνηση, καλώντας τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση να ακούσει τη φωνή των τοπικών κοινωνιών και των βουλευτών -κυρίως της περιφέρειας- που ζητούν δικαιότερες και περισσότερο λειτουργικές ρυθμίσεις.
«Η κοινωνία χρειάζεται συναινέσεις», επεσήμανε με νόημα, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νέα δομή της αυτοδιοίκησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Στην ομιλία της η Ντ. Μπακογιάννη χρέωσε στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών κομματικά κριτήρια στη συγκρότηση των νέων δήμων. «Δεν μπορώ να μην φανταστώ ότι δεν έχετε επηρεαστεί από κομματικούς παράγοντες που σας έψησαν το ψάρι στα χείλη και αυτό σας το λέω αντικειμενικά ως ανεξάρτητη πλέον βουλευτής», υπογράμμισε, παρουσιάζοντας σειρά αντιλειτουργικών συνενώσεων, όπως για παράδειγμα η Κέρκυρα και η Λέσβος που αν και μεγάλα σε έκταση νησιά θα αποτελούνται από έναν και μόνο δήμο. «Αντί να διευκολύνετε τους πολίτες, τους ταλαιπωρείτε», τόνισε η πρώην υπουργός.

Έχοντας υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από την θέση της δημάρχου Αθηναίων, η Ντ. Μπακογιάννη σημείωσε πως είναι από εκείνους που πίστεψαν στην ανάγκη της θεσμικής αυτής αλλαγής, κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλο στοίχημα.

πηγή-adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου