Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ακόμα πιο ακριβή η βενζίνη προσεχώς, δηλώνει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ελλάδας

Πρωταθλήτρια, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως αναμένεται να αναδειχθεί σύντομα η Ελλάδα, όσον αφορά στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, επισήμανε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ελλάδας Μιχάλης Κιούσης. Ο κ. Κιούσης δεν απέκλεισε νέα αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα...
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Κιούσης δήλωσε: «Δεν πιστεύω να υπάρχει αλλού στον κόσμο τόσο ακριβή βενζίνη». Ο κ. Κιούσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αμόλυβδη βενζίνη θα αυξηθεί κατά τρία λεπτά τον Ιούλιο, λόγω της ενσωμάτωσης του αυξημένου ΦΠΑ, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξει κι άλλη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ελλάδας, επικαλούμενος στοιχεία από τις εταιρείες πετρελαιοειδών, έκανε λόγο για μείωση στην κατανάλωση βενζίνης κατά 40%. Βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε η ΕΕ, μεταξύ των «27» η Ελλάδα αναδεικνύεται πλέον «πρωταθλήτρια» στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

Μετά και τη δεύτερη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβλήθηκε μέσα στο 2010, η μέση τιμή της αμόλυβδης κινείται πάνω από το 1,5 ευρώ το λίτρο. Τεράστιες παραμένουν και οι αποκλίσεις τιμών ανά νομό, με την τιμή σε πρατήριο της Μαγνησίας να φτάνει το 1,72 ευρώ το λίτρο.

πηγή-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου