Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Καλλικράτης στη Βουλή και διαμαρτυρίες από όλη την Ελλάδα

Ξεκινάει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον «Καλλικράτη», η οποία θα ολοκληρωθεί σε πέντε συνεδριάσεις.
Σχετική εισήγηση θα κάνει για το θέμα ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα απαντήσει ο αρχηγός της ΝΔ, Α. Σαμαράς...

 Υπενθυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο για τη νέα αυτοδιοικητική δομή της χώρας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, την προηγούμενη εβδομάδα, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή μετά τις απαραίτητες αλλαγές που έγιναν, ενώ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν τον νόμο επί της αρχής και αναμένεται να λάβουν θέση επί των άρθρων στην Ολομέλεια.

Κόσμος και ντουνιάς από όλα τα μέρη της χώρας καταφθάνει στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθεί για το σχέδιο Καλλικράτης και τις συνενώσεις δήμων που προβλέπει. Δημοτικοί και κοινοτικοί άρχοντες, μέλη δημοτικών συμβουλίων αλλά και απλοί πολίτες έρχονται στην πρωτεύουσα προκειμένου να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή, να κάνουν πορείες και να κλείσουν δρόμους, σε μια μορφή επιπλέον πίεσης προς την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις αποφάσεις της.

πηγή-madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου