Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Θ. Πάγκαλος : "Έβλεπα τη διαφθορά. Την ακουμπούσα..."

«Δεν πρέπει κανείς να περιμένει στο μέλλον ότι όταν υπάρχουν άμεσες ή έμμεσες ενδείξεις για την εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε υποθέσεις αδιαφάνειας από την πλευρά μας να υπάρξει οποιαδήποτε προσπάθεια συνενοχής και συγκάλυψης». Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Το Βήμα" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος διευκρινίζοντας ότι...
«Η αποτυχία του ΠΑΣΟΚ, που ήταν και αποτυχία του μεγάλου εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος του ελληνικού λαού από το 2000 ως το 2004, οφείλεται στο ότι βαθμιαία η αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των ηγετικών στελεχών του μετεβλήθη σε συνενοχή».

Προσθέτει, δε, ότι «Εγώ όταν μιλούσα επί κυβερνήσεως Σημίτη για τη διαφθορά δεν μιλούσα κατ ΄ ανάγκην για διαφθορά κομματικών στελεχών. Έβλεπα τη διαφθορά. Την ακουμπούσα. Ερχόταν και μ ΄ έβρισκε, με την έννοια ότι τα θύματα της διαφθοράς διαμαρτύρονταν».
Επικρίνει επίσης τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ότι κυβέρνησε «από καθ’ έδρας» και χαρακτηρίζει απαράδεκτο να μην προσέλθει να καταθέσει στην εξεταστική της Βουλής όταν το «Βατοπαίδι δείχνει προς την κατεύθυνση του Μαξίμου» και ο κ. Αγγέλου ήταν το «alter ego» του κ. Καραμανλή.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Πάγκαλος κάνει επίσης λόγο για «γραφειοκράτες-υπαλληλίσκους» του ΚΚΕ και για ευθύνη του κόμματος στην πτώση του ελληνικού τουρισμού από τις ενέργειές του. Αναρωτιέται επίσης "Ποιος επαγγέλλεται τη βία; Όταν φωνάζουν οι συνδικαλιστές- και μη μου πείτε ότι δεν το κάνουν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, γιατί τους είδα με τα μάτια μου και αναγνώρισα πρόσωπα στην τηλεόραση να φωνάζουν «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», αυτό δεν είναι πράξη βίας;"

πηγή-agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου