Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Προβλέπουν διάσπαση της ΝΔ οι ψηφοφόροι της

Αν και η κυβέρνηση του ΠΑΟΚ έχει υποχρεωθεί να πάρει τα επαχθέστερα μέτρα στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους, η ΝΔ όχι μόνο δεν καρπώνεται τη φθορά του αντιπάλου της, αλλά φαίνεται ότι βυθίζεται σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση.
Σύμφωνα με έρευνα της Public Issue που δημοσιεύει η "Καθημερινή της Κυριακής" μετά τη διαγραφή της Ν. Μπακογιάννη από το κόμμα και σχεδόν ένα μήνα πριν από το 8ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι απογοητευτικά...
Επτά στους δέκα πολίτες δηλώνουν ευθαρσώς ότι το κόμμα πορεύεται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ σε ποσοστό 60% είναι ψηφοφόροι της ΝΔ. Παράλληλα, το 47%  των ερωτηθέντων πιστεύει ότι απαιτούνται περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να επιστρέψει στην εξουσία, ενώ μόλις ένα 3% θεωρεί πως θα επανέλθει σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Μάλιστα το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος θεωρείται πιθανό τόσο από την πλειοψηφία των πολιτών (61%) όσο και από τους ψηφοφόρους του κόμματος (54%).

Σχετικά με την πρόσφατη διαγραφή της Ν. Μπακογιάννη οι πολίτες φαίνεται να επικροτούν την εν λόγω πράξη με ποσοστό 52% αλλά και οι πρόσφατοι ψηφοφόροι του κόμματος με 61%. Αυτό δικαιολογεί και το γεγονός ότι είναι τρίτη όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών προσώπων της ΝΔ με ποσοστό 34%, πίσω από τον Αβραμόπουλο (44%) και τον Σαμαρά που κρατάει τα πρωτεία με ποσοστό 61%.

Όσο για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από την Ν. Μπακογιάννη μόλις το 23% των ερωτηθέντων τίθεται θετικά προσκείμενο ( και το 20% των ψηφοφόρων της ΝΔ).

Τέλος, εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα για την γνώμη που έχουν οι πολίτες για τον Κ. Καραμανλή αφού το 55% των ερωτηθέντων τον θεωρεί υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση του κόμματος, ενώ 79% πιστεύει πως δεν έχει πολιτικό μέλλον.

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου