Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ

Εκλογές για την  ανάδειξη Προέδρων των 71 Νομαρχιακών  Οργανώσεων και των 980 Διοικήσεων των  Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, διεξάγονται από το πρωί σήμερα, στον απόηχο των  σαρωτικών εξελίξεων που δρομολόγησε η απόφαση του ίδιου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να δείξει την πόρτα της εξόδου στον...
Θόδωρο Ρουσσόπουλο και τον Γιώργο Βουλγαράκη και παράλληλα, ανακοινώνοντας την σύσταση Επιτροπής Αξιολόγησης των στελεχών του κόμματος, να στείλει ένα σκληρό μήνυμα σε όσους έχουν βλάψει την παράταξη.

Και μπορεί η αντίδραση  των άμεσα θιγόμενων κυρίων Ρουσόπουλου  και Παυλίδη να ήταν άμεση και  σε οξείς τόνους, με τον πρώτο  να κατηγορεί τον κύριο Σαμαρά ότι δεν σεβάστηκε τις εν εξελίξει διαδικασίες στη Βουλή και στο κόμμα και τον δεύτερο να αποκαλεί σκωπτικά τον Αντώνη Σαμαρά "επικεφαλής ομίλου", το σίγουρο όμως είναι πως ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας προωθεί γοργά τις αποφάσεις που έχει ήδη λάβει για «ξεκαθάρισμα» του κόμματος από τις όποιες «σκιές» του παρελθόντος.

Σε κάθε περίπτωση  οι σημερινές εσωκομματικές εκλογές  θα διαρκέσουν ως τις 7 το απόγευμα και  σε αυτές δικαίωμα συμμετοχής έχουν  όλα τα μέλη του Κόμματος που έχουν  εγγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2010, καθώς  και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ. Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης. Σε αντίθετη περίπτωση η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, μεταξύ των δύο υποψηφίων που θα πλειοψηφήσουν. Οι εσωκομματικές διαδικασίες στη Νέα Δημοκρατία θα συνεχισθούν με την Εκλογή των Μελών των Νομαρχιακών Οργανώσεων και Συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου του κόμματος, στα τέλη Ιουνίου.

πηγή-protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου