Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Έργα τέχνης από σκουπίδια

Με ένα διαγωνισμό για τη δημιουργία έργων τέχνης από μαθητές, με πρώτη ύλη τα σκουπίδια και με το μήνυμα «Ανακυκλώνουμε με τέχνη», η πολιτεία συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου. Ο διαγωνισμός είναι μία συνδιοργάνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε παιδιά της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου για σχολεία σε όλη τη χώρα.
Η δράση στοχεύει στην...
ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στο περιβάλλον και την πρακτική της ανακύκλωσης. Οι μαθητές καλούνται να φτιάξουν έργα τέχνης μηδενικού κόστους χρησιμοποιώντας τα σκουπίδια και τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν γλυπτά, κολάζ και συνθέσεις. Σύνθημά τους: «δεν σπαταλάμε, δεν πετάμε, εξοικονομούμε και επαναχρησιμοποιούμε».
Η σχετική εγκύκλιος έχει σταλεί σε όλα τα σχολεία. Έως τις 12 Μαΐου, οι μαθητές και οι καθηγητές τους θα διαλέξουν από μία έως πέντε φωτογραφίες τις οποίες θα αποστείλουν στο ΥΠΕΚΑ. Τα πενήντα καλύτερα έργα των μαθητών θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «ΑΑΟ Project», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τα δέκα καλύτερα θα παρουσιαστούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια και χώρους.

πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου