Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αύξηση του ποσοστού των απολύσεων κατά 2%

Από 2% σε 4% αυξήθηκε το ποσοστό των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Συνεχίζοντας ο υπουργός δεν θέλησε να ξεδιαλύνει το τοπίο σχετικά με το θέμα της μείωσης του ύψους των αποζημιώσεων, επισημαίνοντας ότι η μέθοδος και ο τρόπος καταβολής της, θα ρυθμιστούν με Προεδρικό Διάταγμα μετά από πρόταση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας. Ωστόσο στην εισήγησή του το υπουργείου Εργασίας αναφέρει...
να μη διαφοροποιηθεί το ύψος της αποζημίωσης, αλλά να καταβληθεί μέσα σε ένα εξάμηνο χωρίς προκαταβολή. Επίσης, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως δεν καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς προστατεύονται από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Σχετικά με τον φόβο μαζικών παραιτήσεων από το δημόσιο ο υπουργός τόνισε ότι με ρύθμιση του νόμου, επιτρέπεται η ανάκληση της παραίτησης με ρητή διατύπωση ότι διατηρούν τα κατοχυρωμένα με σημερινούς όρους δικαιώματα.

Όσον αφορά το ΛΑΦΚΑ η περικοπή του θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου και θα αφορά την κύρια σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ.
Τα νέα όρια ηλικίας των γυναικών στο Δημόσιο θα αυξηθούν σταδιακά από το 2013. Το νέο ασφαλιστικό θα εφαρμοστεί σταδιακά από το 2018 και μετά. Σχετικά με τη σύνδεση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής δήλωσε πως θα εξεταστεί το 2020.

Ωστόσο οι συνολικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό θα τεθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα δοθούν στη δημοσιότητα την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.

πηγή-apogevmatini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου