Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

"Να επιστραφούν τα μνημεία"

Το Μουσείο της Ακρόπολης, επισκέφθηκε το πρωί ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, συνοδευόμενος από τον Έλληνα ομόλογό του Παύλο Γερουλάνο. "Οι δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, πρέπει να αποτελούν κοινό τουριστικό προορισμό", είπαν οι δύο άνδρες, και προς αυτή την κατεύθυνση, θα είναι και τα μνημόνια συνεργασίας, που θα υπογραφούν. Την ευχή, να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα πίσω στην Αθήνα, εξέφρασε ο τούρκος αξιωματούχος...

"Να επιστραφούν τα μνημεία"


Τα μνημεία που έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και την Τουρκία πρέπει να επιστραφούν, τόνισε ο Τούρκος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο κ. Γκιουνάι δήλωσε χαρακτηριστικά: "Τα μνημεία δεν έχουν απλώς μεταφερθεί, έχουν κλαπεί.Τα μνημεία πρέπει να επιστραφούν στις θέσεις τους που είναι έτοιμες και τα περιμένουν. Είμαι μαζί σας σε αυτή την προσπάθεια".

Ελλάδα και Τουρκία, πρέπει να αποτελούν κοινό τουριστικό προορισμό, συμφώνησαν ο Παύλος Γερουλάνος και ο Ερτουγρούλ Γκουνάι, μια κατεύθυνση που αποτυπώθηκε και στο μνημόνιο που υπέγραψαν.

Ο Ελληνας Υπουργός Πολιτισμού τόνισε οτι "οι συμφωνίες βάζουν τις βάσεις για μία πολύ στενή συνεργασία και στην ανταλλαγή του νεώτερου πολιτισμού, αλλά και στην προσπάθεια της αρχαίας κληρονομιάς και βάζουν τις βάσεις για συνεργασία σε ότι αφορά τα θέματα τουρισμού. Είναι ενιαίος προορισμός σε κάποιο που θέλει να επισκεφθεί τις δύο χώρες"

Μεταξύ άλλων, στην κοινή διακήρυξη για τον πολιτισμό και τον τουρισμό προβλέπεται:

-Η προώθηση ελληνοτουρκικών ταξιδιωτικών πακέτων προς τρίτες χώρες
-Η συνεργασία στον πολιτιστικό τουρισμό
-Η συνεργασία στον τομέα των ανασκαφών

πηγή-ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου