Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Παραίτηση Γ. Μπαμπινιώτη από το ΣΠΔΕ


Την παραίτηση του απο τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπέβαλλε την Πέμπτη ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης. "Δεν έχω πλέον ενεργό ρόλο που να δικαιολογεί τη θέση μου" αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του αφού -όπως σημειώνει -ο ρόλος του Συμβουλίου θεωρείται απο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου οτι έχει περατωθεί μετά την υποβολή του πορίσματος στο οποίο κατέληξε ο εθνικός διάλογος...Στην άρνηση του υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί τον διάλογο, αποδίδει την παραίτηση Μπαμπινιώτη, η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Α΄ Αθηνών, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Η παραίτηση του καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη από την Προεδρία του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτελεί εκκωφαντική απόδειξη της άρνησης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί οποιαδήποτε μορφή διαλόγου, αγνοώντας προκλητικά και απαξιώνοντας ακόμα και τα θεσμικά όργανα.

Το ΣΠΔΕ αποτέλεσε το μοναδικό μέχρι σήμερα όργανο στο οποίο ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία διεξήχθη ομαλά, με τη συμμετοχή όλων τον φορέων και των κομμάτων και οδήγησε στην έκδοση ομόφωνου πορίσματος με συγκεκριμένες προτάσεις», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η κ. Βόζεμπεργκ.

πηγή-capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου