Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Φρένο στην τοποθέτηση του αγάλματος του Κ. Καραμανλή στην Αριστοτέλους

Φρένο στις εργασίες τοποθέτησης του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πλατεία Αριστοτέλους έβαλε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λ. Μενδώνη.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε σχεδιάσει χθες το πρωί να αρχίσει τις εργασίες τοποθέτησης του βάθρου, στο οποίο θα τοποθετηθεί ο ανδριάντας. Αυτό μάλιστα είχε γίνει γνωστό στο υπουργείο Πολιτισμού από την περασμένη Παρασκευή, οπότε στάλθηκε και το «τελεσίγραφο» της κ. Μενδώνη, με το οποίο ζητούσε από τους αρχαιολόγους να σταματήσουν οποιαδήποτε εργασία του δήμου, καθώς δεν υπάρχει καμία άδεια, τεχνική ή περιβαλλοντική, για να προχωρήσουν τέτοιου είδους έργα στην πλατεία Αριστοτέλους.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι...
μετά την προσφυγή των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκη, η κ. Μενδώνη αποφάσισε να πάει εκ νέου το θέμα στο ΚΑΣ, το οποίο θα γνωμοδοτήσει για το σημείο τοποθέτησης του αγάλματος. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη γνωμοδότηση του ΚΑΣ για το θέμα ήταν οριακή υπέρ της πλατείας Αριστοτέλους με ψήφους 5-4!
Παπαγεωργόπουλος: Δεν αποφασίζει η Αθήνα
«Η Αθήνα δεν αποφασίζει για την τοποθέτηση αγαλμάτων στην πόλη μας», ήταν η απάντηση από την πλευρά του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καταφέρθηκε μάλιστα εναντίον της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευση στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η Χρύσα Αράπογλου κατέθεσε ερώτηση στο υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τη διαδικασία λήψης της απόφασης τοποθέτησης του ανδριάντα του Κ. Καραμανλής. «Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο άνθρωποι που υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κινούνται με τις ενέργειές τους και τα λόγια τους εναντίον του θεσμού της Τοπικής αυτοδιοίκησης και συγχρόνως να μειώνουν με τις ενέργειές τους τεράστιες προσωπικότητες οι οποίες προσέφεραν πάρα πολλά στην χώρα μας», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο Καραμανλής...του Πραξιτέλη
Σύμφωνα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μέχρι το Μάιο του 2010 ο γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλίνος θα παραδώσει τον ανδριάντα, κατασκευασμένο από πεντελικό μάρμαρο, στο Δήμο Θεσσαλονίκης για να τοποθετηθεί στην άξονα της οδού Αριστοτέλους.

πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου