Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Καταργείται από φέτος η βάση του 10

Χωρίς τη βαθμολογική βάση του δέκα, θα δηλώσουν οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, τις σχολές της προτίμησης τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Άννα Διαμαντοπούλου, αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο παρουσιάσθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην εκπαίδευση. Με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται επίσης θέματα που αφορούν στις...
προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών, προωθούνται αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσον αφορά στο νόμο πλαίσιο, τα κολέγια και την εκκλησιαστική εκπαίδευση. Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα γίνονται μόνο μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ενώ εισάγεται ο θεσμός του δόκιμου, για δύο χρόνια, εκπαιδευτικού. Προκείμενου να συμμετάσχει ο υποψήφιος εκπαιδευτικός σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την εισαγωγή του στην εκπαίδευση θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής κατάρτισης. Όσον αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δρομολογείται η ανάπτυξη ηλεκτρονικού συστήματος διανομής συγγραμμάτων, ενώ επιχειρείται η εξισορρόπηση του αριθμού των φοιτητών που παίρνουν μετεγγραφή μέσω της ορθολογικότερης κατανομής τους στα ομοειδή τμήματα.

Προβλέπεται ακόμη η χορήγηση νέων αδειών λειτουργίας Κολεγίων τα οποία θα λειτουργούν σε ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο, ενώ θα υπάρχει ένας εθνικός έλεγχος για την πιστοποίησή τους.

Επίσης, προωθούνται ρυθμίσεις για τη συγχώνευση και κατάργηση εκκλησιαστικών σχολείων και για τη διευθέτηση ζητημάτων της δευτεροβάθμιας εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και άλλων εκκρεμοτήτων που αφορούν στην Ορθόδοξη εκκλησία.

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ήδη την αύξηση κατά 30% του ορίου των απουσιών που μπορούν να κάνουν για φέτος οι μαθητές, λόγω των κρουσμάτων της νέας γρίπης ενώ ήδη έχει αποσταλεί σχετική  εγκύκλιος στα σχολεία και αφορά όλες τις κατηγορίες των απουσιών.


πηγή-protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου