Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Νέα κόντρα Πάγκαλου - ΚΚΕ για φορολογικό


Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Έντονη ήταν η αντιπαράθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τους βουλευτές του ΚΚΕ όταν ο εισηγητής Άγγελος Τζέκης ανέφερε πως η κυβέρνηση «προσπαθεί με το ενδεχόμενο προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης να τρομοκρατήσει το λαό για να δεχθεί αδιαμαρτύρητα τις ρυθμίσεις που προωθεί και με τις οποίες κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Πάγκαλος απέρριψε την κατηγορία, λέγοντας ότι... «δεν μπορεί το ΚΚΕ να μιλάει τη στιγμή που έχει αδιαφανείς πόρους και δε δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του». Για αντι- κομμουνισμό κατηγόρησε τον κ. Πάγκαλο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.
"Με το φορολογικό νομοσχέδιο βάζουμε τη βάση για πιο δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα" ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και επιτέθηκε στη ΝΔ με αφορμή το αίτημα της να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής.  Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης υποστήριξε πως «η Ελλάδα έφτασε στα χάλια που είχε αμέσως μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Αντιδράσεις
 Συνεχίζονται οι αντιδράσεις επαγγελματικών κλάδων στο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Πέμπτη, ενώ παραγωγοί λαϊκών αγορών, που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη γενική πανελλαδική απεργία. Κανονικά, πάντως, θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές.

Τέλος, 48ωρη απεργία από την Τετάρτη έχουν εξαγγείλει οι ιδιοκτήτες ταξί.


πηγή-skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου