Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Πεζόδρομος το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης για 7 ώρες!

Σε ένα μεγάλο πεζόδρομο θα μετατραπεί το ερχόμενο Σάββατο 24 Απριλίου το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Επειτα από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), την οποία στήριξαν και άλλοι φορείς (δήμος, ΔΕΘ, ΟΛΘ κ.ά), το Σάββατο θα πεζοδρομηθεί το κέντρο από τη 1 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ με απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων (εκτός των αστικών λεωφορείων) και των δικύκλων (εκτός των ποδηλάτων) από την πλατεία της ΧΑΝΘ μέχρι τη Βενιζέλου.

Από την εφημερίδα Αγγελιοφόρος, της 17ης Απριλίου του 2010...


Τα αστικά λεωφορεία θα διέρχονται κανονικά από τις λεωφορειολωρίδες της Τσιμισκή και της Μητροπόλεως, ενώ δε θα κινούνται οχήματα στην Ερμού, την Τσιμισκή, τη Μητροπόλεως, την Π. Κορομηλά και όλους τους κάθετους δρόμους. Η κίνηση των ταξί και των υπόλοιπων οχημάτων θα επιτρέπεται στη Λ. Νίκης και την Εγνατία. Η στάθμευση των αυτοκινήτων εντός της ΧΑΝΘ και το λιμανιού θα είναι δωρεάν, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιτραπεί η στάθμευση και στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, αν και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας έχει εκφράσει τη διαφωνία του με την πρακτική αυτή.

Τα καταστήματα θα παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας τους έως τις 8 το βράδυ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν θα γίνουν οργανωμένες προσφορές και μειώσεις τιμών όπως είχε συμβεί την Ημέρα Χαμηλών Τιμών το Σάββατο 27 Μαρτίου. Η δράση του ΕΣΘ ξεκίνησε με στόχο την τόνωση της εμπορικής κίνησης, με τη μετατροπή του κέντρου της πόλης, σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο.

«Είναι μια θετική πρωτοβουλία για να δούμε πώς θα είναι το κέντρο χωρίς αυτοκίνητα και αν πετύχει θα εξετάσουμε την επανάληψή της σε άλλες μέρες και ώρες», σημείωσε ο κ. Βούγιας.

πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου