Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Σε απεργία το Δημόσιο την Τετάρτη

Η πορεία της οικονομίας και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης που θα ακολουθήσουν, θα καθορίσουν τη μελλοντική στάση της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης, Σπύρος Παπασπύρος.
Όπως είπε ο κ. Παπασπύρος, οι μεγάλες ομοσπονδίες της Εκπαίδευσης, της Αυτοδιοίκησης και της Υγείας έχουν ήδη εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις για το Μάρτιο, αλλά η ΑΔΕΔΥ περιμένει τις ανακοινώσεις, με βάση τις οποίες θα εκτιμηθεί η κατάσταση και καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις
Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η απεργία της 24ης Φεβρουαρίου να γενικευτεί, καλύπτοντας τόσο τον δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μέρα με τη μέρα διαμορφώνονται νέες καταστάσεις. Δεν μπορείς εύκολα να πεις κάτι, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η χώρα ενδιαφέρεται για τρία πράγματα, την εξεύρεση πόρων για δανεισμό, την εξεύρεση πόρων για να τροφοδοτηθεί νέα ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. «Εμείς βάζουμε πρώτα την κοινωνική συνοχή. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν - πλην των περικοπών - είναι μονομερή και δυσανάλογα και δεν δείχνουν κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Παπασπύρος.
Αναφορικά με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που παρουσιάζουν σενάρια επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων, ξεκαθάρισε ότι είναι «παραμύθι», καθώς ενώ έχουν παρθεί τόσα μέτρα, το σκηνικό της οικονομίας δεν έχει αλλάξει.
«Υπάρχει μια βαθιά κρίση, η οποία εξάγεται από τις ισχυρότερες στις πιο αδύναμες χώρες. Δυστυχώς η ΕΕ δεν έχει ενιαίο σχέδιο, άφησε μόνα τους τα κράτη στην κρίση, και ως εκ τούτου θα επιμείνουν αυτές οι καταστάσεις», προέβλεψε τέλος για την πορεία της οικονομίας.
Απεργιακές κινητοποιήσεις
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τα αεροδρόμια της χώρας απο τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Παράλληλα, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει οι δάσκαλοι, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι πανεπιστημιακοί και το προσωπικό των ΤΕΙ.
Τέλος, θα υπολειτουργήσουν εφορίες, τελωνεία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι και νομαρχίες
.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου