Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Κουτέ, σε εσένα μιλάω που κάθε βράδυ ξεχνάς την θέρμανση του πολιτικού σου γραφείου ανοιχτή…



Του Στέλιου Φούντογλου

Και έφυγαν τα παλληκάρια να βρουν την τύχη τους μέσα στην εφηβική αθωότητά τους σε κάποιο ΤΕΙ της χώρας. Χαρές και πανηγύρια οι γονείς για τα βλαστάρια τους καθώς τα χέρια σήκωναν τις βαλίτσες με τα ζεστά ρούχα της μάνας αλλά και με προμήθειες αισιοδοξίας για το δικό τους ταξίδι στο όνειρο...

Όμορφα τα φοιτητικά χρόνια για όλους.. Ξεγνοιασιά κι ας τα φέρνουν δύσκολα οι γονείς στο πατρικό για να τους δουν επιστήμονες χρήσιμους στην κοινωνία. Όλοι οι γονείς επιθυμούν να μεταμορφώσουν το πνεύμα των παιδιών τους, τις προοπτικές , ακόμα και τις ίδιες τις κατευθύνσεις τους.

Μα η ζωή κάπως περίεργα τα αλλάζει από στιγμή σε στιγμή, μεταμορφώνει την ανθρώπινη κωμωδία σε τραγωδία. Ζούμε στη σύγχρονη ατμόσφαιρα των θαυμάτων, των μεταμορφώσεων, όπου οι ανατροπές και οι καταστροφές διεκδικούν τη σκηνή, αλλάζουν όλα ως δια μαγείας.
Και τα έξοδα τρέχουν και οι υποχρεώσεις συντήρησης ενός σπιτιού πολλές. Είναι και χειμώνας .Το σώμα ξυπνάει και ζητά τα αυτονόητα, φαγητό και ζέστη. Αρχίζουν οι αυτοσχεδιασμοί, αυτά που επινοεί ο άνθρωπος, όταν αρχίζει η μάχη για την επιβίωση. Αντέχουμε; Όχι.. Οπλισμένοι με φαντασία και άγνοια, ίσως ασυνειδησία, έτοιμοι να παραδοθούμε στη δύναμη της φωτιάς σε μια εποχή δηλητηριασμένη...

Και είναι και τα νέα του χθες που εν έτη 2013 σου φέρνουν μια ανατριχίλα στο άκουσμα τους. Λάρισα, κάπου σε ένα φοιτητικό σπίτι δύο αγόρια είναι νεκρά, ενώ τρία χαροπαλεύουν...και ο λόγος...οικονομική κρίση.

Ήρθε να μαυρίσει την ομορφιά της εφηβικής εξέλιξης αυτή η ριμάδα οικονομική κρίση... Τέλος του μήνα και το παιδί κουβαλάει το άγχος και το φόβο των γονέων για το αύριο. Τα λεφτά μειώθηκαν εξαιτίας ενός λάθους που σπέρνει φόβο και πανικό στο διάβα του. Ο γονιός δεν θέλει να μεταφέρει το αρνητικό κλίμα στο παιδί του φοβούμενος μήπως και του αλλάξει τη ρότα. Το ενοίκιο μετά βίας πληρώνεται και το χαρτζιλίκι λιγοστεύει διαψεύδοντας την χαρά στην απέναντι γραμμή του τηλεφώνου..

Και είναι πολλές οι υποχρεώσεις για να στηρίξεις δύο ή και τρία νοικοκυριά!!! Στη λαίλαπα της αστοχίας των οικονομικών μέτρων για να βγει η Ελλάδα εκτός κρίσης σου φορτώνουν την ευθύνη σαν διαταγή...

Έγινε το πετρέλαιο, το φως και το νερό είδος πολυτελείας και δεν έχεις να τα πληρώσεις!!! Αγαθά για τους επίλεκτους που δεν τους ακουμπάει ο πόνος του διπλανού. Δεν τους ακουμπάει η φωνή απελπισίας των ψηφοφόρων!!! Η ίδια σου η κοινωνία που έγινε η αφορμή να γίνεις ένας από τους 300 βουλευτές δεν ακούγεται!! Είσαι η φωνή και το επιχείρημά τους, για τα αιτήματά τους, μα εσύ είσαι με δεμένα τα χέρια εξαιτίας του διαολεμένου λάθους!!!

Εσύ με το χέρι σου έκλεισες την κάνουλα του πετρελαίου και με το ίδιο χέρι άναψες το μαγκάλι στερώντας τη ζωή από δύο παλληκάρια και στέλνοντας άλλους τρεις να χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο!!!

«Φέτος είπα στα παιδιά "τι θα γίνει για πετρέλαιο θα πάρουμε;". Θα κάνουμε λίγη οικονομία να το ανάβουμε πότε-πότε. Μου είπαν, κανόνισε εσύ το πετρέλαιο για εσένα, εμείς δεν παίρνουμε. Άμα δούμε ότι κάνει πολύ κρύο θα σας πούμε να μας το ανοίξετε», δήλωσε χαρακτηριστικά η σπιτονοικοκυρά των πέντε φοιτητών...

Από πότε οι αριθμοί επισκίασαν την ανθρώπινη ζωή; Από πότε ο θάνατος έμελε να γίνει οδηγός για τα αυτονόητα;

Ως πότε θα συγχωρούμε τα λάθη που παίρνουν ζωές στο πέρασμά τους;

Κουτέ, σε εσένα μιλάω που κάθε βράδυ ξεχνάς την θέρμανση του πολιτικού σου γραφείου ανοιχτή...

Εις το επανιδείν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου