Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η κωλοτούμπα που φοβίζει…


Του Στέλιου Φούντογλου

Από μικρά παιδιά μαθαίναμε την γνωστή κωλοτούμπα, αυτή την κίνηση του κορμιού που με τόση δυσκολία προσπαθούσε ο γυμναστής να σε κάνει παιδί λάστιχο ενάντια στην θέλησή σου πολλές φορές. Ο καιρός πέρασε και η λέξη άλλαξε νόημα και σημασία. Χρησιμοποιείτε πια από επιφανείς προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής και όχι μόνο.

«Γνωστός κωλοτούμπας ο τάδε», «η κωλοτούμπα πάει σύννεφο» και η κωλοτουμποδιάλεκτος συνεχίζεται κατά την προεκλογική περίοδο. Κάποιες κωλοτούμπες είναι γνωστές και άλλες στην αφασία του πανικού και της απόγνωσης γίνονται φαντασμαγορικές μέσα από μια ουτοπική αφήγηση του Αλέξη Κωστάλα.  Δεν είναι εύκολο πράγμα η κωλοτούμπα, χρειάζεται επιμονή και πείσμα! Η σωστή προετοιμασία φέρνει το απαιτούμενο αποτέλεσμα…

Μην το προσπαθήσετε μόνος χωρίς την βοήθεια ειδικού…

Που θα τον βρείτε;

Κάντε μια βόλτα από τα τηλεοπτικά πάνελ και με προσοχή επιλέξτε τον καλύτερο κωλοτουμπαδόρο… Μην βιαστείτε να αποφασίσετε, ίσως η απόφασή σας αυτή να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα της κωλοτούμπας. Η τελική προσπάθεια θα βαθμολογηθεί την 18η Ιουνίου, τα προκριματικά,  μέσα στα γεμάτα στάδια, ήταν η πρόγευση του τι θα ακολουθήσει.

Όλοι λένε κάτι, όλοι πρέπει να πουν κάτι, όλοι θέλουν να κερδίσουν κάτι. Ο δρόμος της επιτυχίας πάντα ήταν δύσκολος και ανηφορικός. Μέσα στην απόγνωση και την δυστυχία του ψηφοφόρου κάποιοι ευελπιστούν να αποκτήσουν κυβερνητικά ωφέλει… Λίγες μέρες ή μήνες δόξας. Τα λόγια πάντα ήταν το ευαίσθητο σημείο μας. Ήμασταν ο λαός του «ΘΑ», ενός «ΘΑ» που αφομοιώθηκε από το πουθενά.

Δεν μας αρέσει η αλήθεια και προτιμάμε την ψεύτικη ευτυχία, την στιγμή, που τα ελπιδοφόρα λόγια σκεπάζουν την άθλια οικονομία μας. Σηκώνουν το πατάκι με το κουτοπόνηρο βλέμμα και αραδιάζουν τα χρόνια προβλήματά μας από κάτω. Πιστεύουμε το αδύνατο και το ανύπαρκτο;

Επιτέλους, ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί πως ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!  

Ο κλήρος έπεσε σε εμάς, την γενιά των 400 και 200 ευρώ παρακαλώ!!! Τα βράδια κάτω από το καλοκαιριάτικο φεγγάρι ονειροπολούμε τις δοξασμένες μέρες των 700 ευρώ!!! Μου λείπουν πραγματικά αυτές οι μέρες!!! Τα λάθη πληρώνονται και η ιστορία έχει δείξει πως πάντα πληρώνονται από τους ίδιους, δηλαδή εγώ κι εσύ, εμείς!!!

Πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε αλλά δεν ξέρω το πως.

Με φοβίζουν οι προκλητικές κωλοτούμπες κάποιον που θα έχουν αντίκτυπο στη τσέπη μου. 

Μονομερής καταγγελία, πολιτική καταγγελία, απλή και στεγνή καταγγελία, επαναδιαπραγμάτευση, ευρώ, χωρίς ευρώ, δραχμή, χρεοκοπία, έχουν μπερδευτεί και οι ίδιοι. Έχουν καταντήσει επικίνδυνοι μέσα στην αφασία τους και την απαιδευσιά τους. Σαστίζουν όταν καταλαβαίνουν ότι η κωλοτούμπα απέτυχε. Κομπιάζουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αποδεικνύουν το ακατόρθωτο…. Όλα τα στρατιωτάκια είναι ίδια την ώρα της κρίσης και της πείνας.

Η τσέπη μου δεν καταλαβαίνει από πολιτικά συστήματα και ιδεολογίες. Η τσέπη έχει ένα και μόνο στόχο, την οικονομική της ανάσα!!!  Οι τσέπες φωνάζουν και διαμαρτύρονται αλλά κανείς δεν τις ακούει… Οι αγανακτισμένες τσέπες δεν μπορούν να κατέβουν στους δρόμους!!!
Με φοβίζει που κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την άγνοια σχεδιάζουν την ανάληψη της διακυβέρνησης με ψεύτικα στοιχεία και αριθμούς. «Ας βγούμε πρώτοι και έχει ο Θεός»… 

Κάπως έτσι μπήκαμε και στην Ευρωζώνη.

Όμως ο Θεός, σας έχει ξεχάσει προ πολλού…

Δυστυχώς είμαστε στον πάτο του βαρελιού… Ναι, καλά ακούσατε, έχει πάτο το βαρέλι κι ας μην το θέλουν μερικοί…

Χάνονται ζωές γιατί κάποιοι γύρισαν την πλάτη, οικογένειες καταστρέφουν την θαλπωρή τους γιατί οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν, ο έλληνας άνθρωπος στην απόγνωση και η κωλοτούμπα καλά κρατεί…

Οι αριθμοί και τα προγράμματά σας απευθύνονται σε ανθρώπους…

Όπως είχε πει και ο τραγικός ποιητής μας Αγάθων, «τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία: Ότι κυβερνάει ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία σύμφωνα με το νόμο και ότι δεν θα κυβερνάει αιώνια.»

Καλό βόλι στην κάλπη…

Εις το επανιδείν…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου