Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

«Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της»


Η Ελλάδα και η Ευρώπη μπορούν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του προς τους Γερμανούς Βιομηχάνους στο Βερολίνο, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.


Απευθυνόμενος στους βιομηχάνους, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η Ελλάδα και οι οποίες, όπως είπε, καθιστούν ευνοϊκότερο το επενδυτικό της περιβάλλον.

Εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2012.

"Είμαι εδώ για να αλλάξω τη χώρα, είτε επανεκλεγώ είτε όχι. Το ζήτημά μου είναι να σώσω τη χώρα", σημείωσε σε άλλη αποστροφή του λόγου του, χειροκροτούμενος από το ακροατήριο, ο κ. Παπανδρέου.

Επιπλέον, στέλνοντας μήνυμα ουσιαστικά σε ολόκληρη τη γερμανική κοινή γνώμη, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα μας είναι ευγνώμων για τη βοήθεια που της παρεσχέθη και διαβεβαίωσε:

"Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της ώστε να επανέλθει η ευημερία μετά από μια μακρά περίοδο πόνου (...) Βεβαίως δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς από μια κοινωνία να κάνει τόσο ριζικές αλλαγές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δεν μπορείς να αλλάξεις μια χώρα σε ένα βράδυ, όπως είπε και η Ανγκελα Μέρκελ".

"Σας ζητώ να επενδύσετε στην Ελλάδα που αλλάζει", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πηγή-ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου