Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ισχυρό προβάδισμα η ΝΔ, πεντακομματική η νέα Βουλή


Αποτελέσματα που θα έπρεπε τουλάχιστον να προβληματίσουν τους πολιτικούς μας άνδρες και δη και τους κυβερνώντες εξάγονται από την δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega.


Σύμφωνα με αυτήν, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πρώτο κόμμα με 22,3% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,5%. Δηλαδή η διαφορά τους έφτασε στο 6,8%!

Σε άλλο ερώτημα, εάν γίνονταν τώρα εκλογές, η νέα Βουλή θα είχε πέντε κόμματα, καθώς το ΚΚΕ παίρνει το 9,8%, ο ΛΑΟΣ 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8%, οι Οικολόγοι 2,4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,7% και το Άρμα Πολιτών 1,6%.

Καταλληλότερος ως πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς με 22,5%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 16,1%. Ωστόσο, το 60,1% θεωρεί ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Παπανδρέου παρουσιάζει μεγάλη πτώση, αλλά το ίδιο δοκιμάζει και ο Αντώνης Σαμαράς, έστω και σε πολύ μικρότερο ποσοστό.

Η πλειονόττα των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, σε ποσοστό 52%, έναντι 45,6% που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν. Από την άλλη πλευρά, το 50% θεωρεί ότι, παρ' όλα αυτά, οι εκλογές θα είναι πρόωρες, έναντι του 42% που θεωρεί ότι δεν θα είναι πρόωρες.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι οι πολίτες δεν θέλουν καμία μονοκομματική κυβέρνηση. Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, το ΠΑΣΟΚ με Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει 8,9%, η ΝΔ με Α. Σαμαρά 14,7%, η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων συγκεντρώνει 36,5% ενώ το 38,1% θεωρεί ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.

Πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου